Mainos

USA:n aselakiin vaaditaan muutosta - Kansallinen kivääriyhdistys katosi Facebookista

Connecticutissa sijaitsevan pienen Newtownin ala-asteen traagiset tapahtumat ovat nostattaneet Yhdysvalloissa vihaa ja raivoa voimassa olevaa aselakia kohtaan. Kritiikiltä ei ole säästynyt myöskään Kansallinen kivääriyhdistys NRA.

Voimakkaat vaatimukset aselain tiukentamiseen alkoivat heti jo perjantaina muun muassa sosiaalisessa mediassa ja eilen presidentti Barack Obama otti tiukasti kantaa aselain tiukentamisen puolesta.

– Tällaisten murhenäytelmien on loputtava ja ihmisten muututtava. Mikään laki ei poista pahuutta maailmasta, mutta velvollisuutemme on yrittää, Obama sanoi puheessaan.

Asevastaisuuden noususta kertonee jotain sekin, että lähes kaksi miljoonaa Facebook-fania saanut Kansallinen kivääriyhdistys on kadonnut ainakin hetkeksi facebookista. Yhdistys hiljentyi myös Twitterissä.

Sosiaalisessa mediassa NRA:ta on kritisoitu, mutta myös puolustettu.

– On helppoa syyttää NRA:ta, mutta tietysti on hyvä ymmärtää, ettei kivääriyhdistys voi olla olemassa yksin, yhdessä tviitissä sanotaan.

Vapaata aseenkanto-oikeutta kannattavalla Kansallisella kivääriyhdistyksellä on rahaa ja vaikutusvaltaa, ja yhdistystä on kritisoitu ennenkin joukkosurmien jälkeen.

"Unohtakaa ampujan nimi"

Sosiaalinen media on täyttynyt myös julkisuuden henkilöiden puheenvuoroista järkyttävien tapahtumien johdosta.

Osa haluaa irtautua puheenvuoroillaan voimakkaasti aselakikeskustelusta, sillä heidän mielestään ongelman ydin löytyy muualta.

Esimerkiksi näyttelijä Morgan Freeman syyttää mediaa ampumisilla repostelusta ja peräänkuuluttaa amerikkalaisille Facebookissa parempia ja laajempia mielenterveyspalveluja.

– Sensaatiohakuinen media haluaa vain myydä ja listata joukkosurmia pahuusjärjestykseen. Ainoa tapa, jolla voitte auttaa on unohtaa ampujan nimi, muistaa hänet vain yhtenä uhrina. Lahjoittakaa rahaa mielenterveyspalveluille sen sijaan, että osoitatte sormella aselakia. Voitte auttaa olemalla katsomatta uutisia, kirjoittaa Freeman nimellään Facebookissa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.