USA lannisti Tre Kronorin trillerissä – tätä se tarkoittaa Leijonien lohkovoiton kannalta

USA ja Ruotsi väänsivät B-lohkon huippuottelussa tasaisen ja tapahtumarikkaan kamppailun. Ottelu ratkesi jatkoajan viimeisillä sekunneilla USA:n hyväksi maalein 3–2. Näin ollen lohkovoittotaistelussa Leijonien asema parani merkittävästi.

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Avauserässä joukkueet iskivät maalit puolin ja toisin. Ottawa Senatorsin Adam Gaudette niittasi komealla kudillaan USA:n tasoihin.

Hylätty maali aiheutti ruotsalaisfaneissa raivoa

Toisessa erässä nähtiin raivoa aiheuttanut tilanne. Ruotsin Carl Grundström vei jo Tre Kronorin johtoon, mutta maali hylättiin videotarkistuksen jälkeen. Syynä paitsio. Ruotsin kannattajat ottivat rajusti kierroksia vihellyksestä.

Kolmas erä oli pääosin USA:n hallintaa, mutta taululle ilmestyi kuitenkin Ruotsin tasoitusmaali. Onnea oli rutkasti matkassa, kun jenkkipuolustajan maila katkesi avaussyötössä. Toisessa erässä hylkäyksen kohteeksi joutunut Grundström pääsi iskemään suloisen kostonsa. Peli tasan 2–2 ja näistä lukemista siirryttiin jatkoajalle.

USA iskee Leijonille palveluksen

Kolmella kolmea vastaan painettiin päästä päähän lähes täydet viisi minuuttia. Voittolaukauskisan häämöttäessä Adam Gaudette hiljensi runsaslukuisen Tre Kronor -fanijoukon. Ottelu pakettiin loistavalla one timer -laukauksella 12 sekuntia ennen jatkoajan päätöstä.

Katso Gaudetten upea voittomaali pääkuvan videolta!

Ottelun lopputulos tarkoittaa, että Leijonien lohkovoitto on nyt joukkueen omissa käsissä. Ruotsi jäi lohkokakkosena pisteen päähän viiden ottelun jälkeen.

Leijonat kohtaa tänään Itävallan klo 16.20 alkaen.