Urkin hirvilihapullat ja Pentin hirvipaisti

-Lihapullat kuuluvat helpoimpiin ruokiin, ja niihin pitäisi jokaisen metsämiehen pystyä. Tuskinpa meillä on kovinkaan monta kotia, jossa ei kulkisi ihan oma lihapullaohje perintönä. Näin arvioi Matti J. Särömaa kirjassaan Metsästäjän riistaherkut (Ajatus kirjat).

Presidentti Urho Kekkosen lihapulliin otettiin 2/3 hirvenjauhelihaa ja 1/3 sikaa sekä hieman pekonisilppua. Suolan ja mustapippurin ohella makua antoivat katajanmarjat. Lihapullat tarjottiin perunasoseen ja kermaisen kastikkeen kanssa.

Pentin viinimarjainen hirvipaisti

1,5 kilon hirvipaisti 1 dl mustaherukkamehua 1 dl soijaa 3 dl vettä 1-2 lihaliemikuutiota (suolaa tulee sopivasti) 6 mustapippuria 6 katajanmarjaa 2-3 valkosipulinkynttä iso sipuli 1 tl timjamia

Sekoita nesteet ja mausteet. Pane paistin kanssa kattilaan ja keitä 45 minuuttia. Käännä paisti ja keitä runsas tunti. Paina lihalämpömittari paistiin. Paisti on sopivan kypsä 70-asteisena,

Kastike: 8 dl keitinlientä 2 rkl vehnäjauhoja 2 dl kermaa(MTV3-STT) Lue myös Mun lempiruoka on lihapulla

Lue myös:

    Uusimmat