Upeat puutarhat valloittavat AVAlla kesän mittaan

AVAn kesän ohjelmatarjontaan kuuluu aimo annos puutarhaohjelmia, joiden kautta päästään ihailemaan upeita puutarhoja brittiläisistä viherkeitaitaista amerikkalaisten maisema-arkkitehtien luomuksiin.

AVAlla nähdään kesällä toinen toistaan upeampia puutarhoja, kun sekä innokkaat harrastajat että alan ammattilaiset pääsevät esittelemään omia keitaitaan. Kesän puutarhaohjelmissa ihastellaan mm. ruotsalaisia kesäparatiiseja, brittiläisiä viherkeitaita ja amerikkalaisten maisema-arkkitehtien luomuksia. Oma osansa on myös maalaisromantiikalla, jota tarjoilee luomutilaa pyörittävä, hurmaava pariskunta.

Ruotsin ihanimmat puutarhat tiistaisin klo 18.30 alkaen 12.6.

Kenellä on Ruotsin kaunein puutarha? Ruotsin ihanimmat puutarhat (Trädgårdstoppen) vie katsojat matkalle läpi vihreän, kukkivan, tuoksuvan ja solisevan Ruotsin. Doreen Månssonin juontama 10-osainen ruotsalainen lifestyle-sarja esittelee länsinaapurimme kauneimmat kotipuutarhat ja valitsee niistä parhaan. Doreenin apuna on puutarha-asiantuntija Peter Englander. Ohjelmaan on valittu hyvin erilaisia kesäparatiiseja: isoja, pieniä, moderneja, perinteisiä, rönsyileviä ja millintarkasti rakennettuja. Yhteistä erilaisille puutarhoille on se, että ne ovat kaikki hurmaavia keitaita, joiden rakentamisessa on hyödynnetty monenlaisia vaikutteita. Sarja antaakin paljon käyttökelpoisia ideoita oman puutarhan kohentamiseen, sillä ilmaston samankaltaisuus takaa, että se mikä toimii Ruotsissa, onnistuu yleensä myös Suomessa.

Puutarhurin paratiisi tiistaisin klo 18 alkaen 12.6.

Brittiläinen puutarhaohjelma (Gardeners gardens), jossa vieraillaan alan ammattilaisten omissa puutarhoissa ja mieluisissa viherkeitaissa eri puolella Englantia. Tunnetut puutarhurit paljastavat omien puutarhojensa salaisuudet ja kertovat millaiset puutarhat ovat innoittaneet heitä työssään. Sarjassa nähdään muun muassa paratiisimainen kaupunkipuutarha, erittäin järjestelmällinen ja siistiksi hiottu puutarha, kauniisti laudoitettu ja kalustettu piha-alue, uskomaton merenrantapuutarha sekä perinteikäs englantilainen puutarha.

Pihasta paratiisiksi torstaisin klo 18 alkaen 14.6.

Jamie Durie on yksi maailman tunnetuimmista maisema-arkkitehdeista, joka on tottunut työskentelemään kuuluisuuksien ja vaativien rakennusprojektien parissa. Amerikkalaisessa sarjassa Pihasta paratiisiksi (Outdoor Room) Jamien tiimi lähtee muuntamaan tavallisista ja ankeista piha-alueista uskomattomia oleskelutiloja ja puutarhoja. Sarjassa matkustetaan kohteisiin halki Yhdysvaltojen aina Kaliforniasta New Yorkiin, ja tiloista luodaan toinen toistaan upeimpia vapaa-ajan viettopaikkoja ruokailutiloineen ja viheralueineen. Jamie ei anna periksi mahdottomiltakaan tuntuvien haasteiden edessä, vaan pyrkii luomaan tavallisille takapihoille mm. viinitilan tunnelmaa, Keskilännen kantrihenkeä ja New Orleansin taikaa.

Fantastiset farmarit keskiviikkoisin klo 18 alkaen 13.6.

Amerikkalainen dokumenttireality (The Fabulous Beekman Boys) newyorkilaisesta homoparista, Brentistä ja Joshista, jotka muuttavat maalle ja perustavat luomutilan. Brent oli Martha Stewartin palkkalistoilla ja Josh mainostoimistomies ja kirjailija, tunnettu myös Aquadisiac-nimisenä drag queenina. Brent heittäytyy täysipäiväisesti viljelijäksi, mutta Josh jatkaa mainosmiehenä ja työskentelee farmilla viikonloppuisin. Kaksikon into ja idealismi kantavat pitkälle, mutta maalaiselämässä on yllättäviä haasteita umpikaupunkilaisille urakiitureille.

Sarjan toisella tuotantokaudella suosikkipariskunnan elämää ja kommelluksia Beekman Farmilla seurataan 10 jakson voimin. Luvassa on muun muassa vierailu kadehdittavan moitteettomasti hoidetulla Martha Stewartin kotitilalla ja uusien Beekman-farm-tuoteitteiden kehittelyä ja lanseerausta. Joshilla menee työrintamalla hyvin, mutta palkankorotus ja uuteen työnkuvaan kuuluva alituinen matkustelu ei jätä miehelle liiemmin aikaa puuhailla maatilalla, eikä Brentin suojelema hulivili laama Polka Spotkaan pidä miehiä joutilaina.

AVA

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja