Upea suomalainen keihäsennätys Turussa – sitä seurasi EM-finalistin iso huokaus

Toni Keränen heitti keihään komeasti uuteen ennätykseensä: "Vihdoinkin-fiilis" 2:20
Kuuntele tästä Toni Keräsen kommentit Paavo Nurmi Gamesista uuden ennätyksensä jälkeen.

Toni Keränen huokaisi Turussa Paavo Nurmi Games -kilpailun jälkeen. Keihäs oli lentänyt uusiin ennätyslukemiin kahden vuoden tauon jälkeen – ja vieläpä mainioihin sellaisiin.

Keränen heitti Turussa upen kilpailun. Keppi kaarsi jo ensimmäisillä kahdella heitolla päälle 82 metrin. Neljännellä kierroksella irtosi vielä parempaa, uusi henkilökohtainen ennätyslaaki, 84,19. Miehen edellinen rekordi oli 82,89 kesältä 2022.

– Kyllähän nyt on vihdoinkin-fiilis. Kaksi vuotta on ilman ennätystä menty, ja kyllä se on pitkältä tuntunut. On koko ajan ollut se fiilis, että milloin vain voi heittää sen. Olen tosi tyytyväinen, että nyt se tuli lopulta, Keränen tunnelmoi.

Keränen pohti monenkin asian osuneen ennätysnasautuksessa kohdilleen.

– Se oli riittävän hyvä monelta eri osa-alueelta. Täytyy mainita sekin, että EM-finaalissa jäi pikkuisen hampaankoloon ja nyt oli revanssin paikka. Kyllä sieltä oli jäänyt pieni kiukku päälle.

Keränen toisaalta saavutti viime viikolla Roomassa ensimmäisen miesten arvokisafinaalipaikkansa, mutta finaalissa kisa päättyi kolmeen kierrokseen sijalla 10.

Seuraavaksi "askel taaksepäin"

Keränen sijoittui nyt Paavo Nurmi Gamesissa tasokkaassa joukossa toiseksi. Taakse jäivät muun muassa maanmiehet, EM-pronssimitalistit Oliver Helander ja Lassi Etelätalo, grenadalainen kaksinkertainen maailmanmestari Anderson Peters sekä trinidadtobagolainen olympiavoittaja Keshorn Walcott.

Keräsen viimeaikaisella menolla miehen on lupa odottaa heittävän myöhemmin tällä kaudella myös Pariisin olympialaisissa. Keränen ei lähde kuitenkaan vielä keulimaan.

– Ensimmäinen tavoite on päästä sinne. Täällä Suomessa on minulle valitettava mutta lajille todella hyvä tilanne, että meillä on useampia valintakelpoisia ja on kova kilpailu jo pelkistä paikoista. Ensin pitää selvittää valintaseula ja sitten katsoa uudestaan.

Silti:

– On tietysti ollut jo pidempään tavoitteena päästä sinne ja menestyä siellä niin hyvin kuin pystyy. Onneksi sinne kisoihin on vielä aikaa. Nyt pääsee vielä vähäksi aikaa treenaamaan ja katsomaan, saako kuntoa vielä vähän ylöspäin.

Keränen kaavailee ottavansa "askeleen taaksepäin". Lausuntoa ei kuitenkaan pidä äkkiseltään tulkita huolestuneena: Keränen kokee tarvitsevansa perustreeniä.

– Aika herkistelyä on ollut. Viikonloppuna kerkesin tehdä neljä treeniä kahteen päivään, että pikkuisen sai edes tonusta kroppaan. Aika löysä on alkanut olla jo. 

Ei jättipotti ja unelmien heitto vielä

Sitä Keränen ei viitsinyt lähteä sanomaan, jäikö hänellä mahdollisesti jotain myös hihaan ja minkä verran.

Jatko kuulosti kuitenkin varsin makoisalta.

– Ei tuo jätä vielä itselle sellaista fiilistä, että nyt on jättipotti, kaikki viimeisen päälle kohdillaan ja haamuheitto. Tuo oli todella hyvä, mutta en halua sanoa, että se oli vielä unelmien heitto.

Paavo Nurmi Gamesin keihäskisan voitti Intian olympiakultamitalisti Neeraj Chopra tuloksella 85,97.

Olympiavoittaja Neeraj Chopra harmitteli Turun keliä: "Hiukan kylmä minulle" 2:00
Olympiavoittaja Neeraj Chopra harmitteli Turun keliä: "Hiukan kylmä minulle."

Lue myös:

    Uusimmat