Joonas Rinne rikkoi 52 vuotta vanhan Suomen ennätyksen – "Nyt on maailma auki"

Joonas Rinne rikkoi 52 vuotta vanhan Suomen ennätyksen: "Nyt on maailma auki" 2:15
Katso videolta: Näin Joonas Rinne kommentoi Suomen ennätystään.

Joonas Rinne rikkoi Turun Paavo Nurmi Gamesissa Pekka Vasalan nimissä olleen 52 vuotta vanhan 1500 metrin Suomen ennätyksen. 

Vanha ennätys rikkoutui reilulla sekunnilla. Uusi aika kirjataan lukemiin 3.35,20. Rinne oli kovatasoisessa kilpailussa kahdeksas. Peräti viisi urheilijaa juoksi omat ennätyksensä. Rinne oli erityisen iloinen, että merkkipaalu meni viimein rikki.

– Nyt on maailma auki. Se on ollut tietynlainen haamuraja, joka pitää rikkoa. Sen jälkeen homma on sitten auki, että mihin lähdetään. Nyt ollaan siinä tilanteessa, että on sellainen fiilis, että nyt otettiin tärkeä askel eteenpäin. Tämä on myös sellainen juoksu, joka auttaa pääsemään vastaavanlaisiin startteihin, Rinne kertoo MTV Urheilulle.

– Olen pitkän aikaa tuntenut sen, että potentiaali on siihen olemassa. Sitä on vähän odottanut koko ajan ja aistinut, että se on sieltä tuloillaan, mutta vaatii sen, että kaikki osuu kohdalleen, Rinne jatkaa.

Kiitosta tuli myös kotiyleisön suuntaan. 

– Siitä jos mistä urheilija saa voimaa ja energiaa, kun astelee kentälle ja aistii tuhatpäisen yleisön ympärillä. Se antaa virtaa, Rinne päättää.

Lue myös:

    Uusimmat