Ullakkoasunnon sisustus

Sisustussuunnittelu Helena Karihtala

Varsinaisesti suuresta remontista ei tässä muutoksessa ollut kyse vaan lähinnä tilan modistamisesta raikkaamman näköiseksi sekä kalusteiden sijoittelusta vaativaan tilaan.

Vaikka tämä kohde on harvinaisempi tilaratkaisuiltaan ja ullakkoasuntoja ei määrällisesti Suomessa kovin paljon ole, voi tämä muutos olla esimerkkinä vaikka omakotitalon asukkaille, joilla on yläkerrassa useita vinoja ja matalia seiniä.

Ullakko on rakennettu n. 5 vuotta sitten. Asuinpinta-ala on n. 58 m2, mutta lattiapinta-ala asunnossa on peräti n. 73 m2. Huoneiston kunto oli muuten hyvä, mutta lattia oli huonossa kunnossa ja se jouduttiin uusimaan. Lattiasta haluttiin vaalea ja toiveena oli puulattia. Lattiassa on nyt valkoöljytty tammilankkuparketti, jonka ansiosta tämän ullakkoasunnon huonekorkeus tuntuu kasvaneen huomattavasti. Tässä parketissa on Woodloc lukkopontti, eli mekaaninen ponttiliitos, joka lukitsee laudat toisiinsa ilman liimaa lähes näkymättömällä liitoksella. Lautarivit asettuvat automaattisesti suoraan eikä niitä tarvitse liimata. Liimattoman asennuksen ansiosta parkettilaudat voidaan myös irrottaa helposti ja asentaa halutessa toiseen paikkaan.

Huoneiston eteisessä sijainnut vaatekaappi siirrettiin toiselle seinälle, jolloin eteisaulasta on avarammat näkymät sisälle huoneistoon. Varsinaista huonejakoahan tässä asunnossa ei ole. Sängylle paikka löytyi luontevimmin asunnon alkupäästä. Sänky sijoitettiin ikkunan alle ja sängynpäätynä toimii vanha kiinalainen alttaritaso. Kun vuodetekstiilit ovat kauniit ja ikään kuin osana kodin sisustusta, ei varsinaista päiväpeitettä enää tarvita. Sängyltä on kaunis ja avara näkymä myös kodin keittiöön päin.

Keittiö oli hyvässä kunnossa, mutta kaapistojen ilmettä haluttiin muuttaa. Keittiöstä haluttiin valkoisempi, joten pyökinväriset rungot teipattiin paksulla huonekaluteipillä valkoiseksi. Nyt ne ovat pinnaltaan lähes samanlaiset keittiön kaapiston ovien kanssa. Sokkeli maalattiin.

Vaikka kodin perusvärinä on valkoinen, sen ei haluttu näyttävän kuitenkaan liian steriililtä ja modernilta. Valkoisen kaveriksi on valittu tummaa puuta olevia vanhoja huonekaluja ja Kaukoidästä tuotuja huonekaluja.

Paikka ruokailua varten on luontevasti lähellä keittiötä. Pöydän ympärillä on tilaa, mutta pöydän sijoittelussa piti kuitenkin huomioida katon jyrkkä madaltuminen. Ruokapöytä hankittiin juuri tähän asuntoon, joten se on kooltaan pieni, mutta kuitenkin ronskin oloinen. Pöytä on tehty intialaisesta ruusupuusta. Tuoleissa on irrotettavat päälliset. Pöydän ympärillä on arkisin vain pari tuolia. Kun vieraita on tulossa enemmän, loput tuolit kannetaan varastosta paikalle. Näin ns. ylimääräiset tuolit eivät hankaloita liikkumista silloin kuin niille ei ole käyttöä.

Kaksi lokoisaa Howard-tuolia tekevät olohuoneeseen kodikkuutta. Tässä tilassa nojatuolit toimivatkin paremmin kuin esimerkiksi sohva. Nojatuolit ovat muhkeat, mutta kuitenkin niiden väliin jää ilmaa, jolloin tila ei mene tukkoon. Sirojalkaiset ja modernit valaisimet antavat toivottua kontrastia sisustukselle.

Olohuoneeseen sijoitettiin myös kaminatakka. Hormiliitos on kaminan takaa.

Kohde on sisustettu suurimmaksi osaksi asiakkaan omilla huonekaluilla, joten tuote- tai hintatietoja ei kaikkiin kalusteisiin ole tiedossa.

Tässä tiedot muutokseen liittyvien tuotteiden kohdalta.

Lattia

on Kährsin parketti joka on valko UV-öljytty Tammi Canterbury lankku, (yksisauvanen) jossa Woodloc lukkopontti, joka on mekaaninen ponttiliitos, joka lukitsee laudat toisiinsa ilman liimaa lähes näkymättömällä liitoksella. Liimattoman asennuksen ansiosta parkettilaudat voidaan myös irrottaa helposti ja asentaa toiseen paikkaan.

Hinta n. 80,- /m2, sis alv. 22%

Kährs Finland Oy (09) 477 7540

Jälleenmyynti: Värisilmäliikkeet kautta maan

www.varisilma.fi

Kamina

jossa hormiliitos joko päältä tai takaa. Teho on 3,5-9 kilowattia. Useita värivaihtoehtoja.

Hinta, 970,-

Takkakeskus (09) 8559 0852

Keittiökaapistojen valkoinen peitetarra

Etola Yhtiöt Oy 0207 6511

Keittiön pientavarat: pippurimyllyt, mortteli, keramiikkavati ja luuposliinilautanen, Bialetti- espressokeitin, viinietikkapullot, mehupuristin, pressokeitin,

HeiRol Oy (02) 274 9800

www.heirol.fi

Taulu

juliste Jackie.Kennedy

Salinpuoli (09) 626436

Pöytä

on materiaaliltaan intialaista ruusupuuta

Hinta, 449,-

Perfetto (09) 682 12 83

Ruokapöydän tuolit

Ekhard-tuoli, irroitettava puuvillapäällinen, runko öljyttyä tammea.

Hinta, 110,-

Ikea (09) 34829400

www.ikea.fi

Vuodevaatteet ja tekstiilit

Gant Home (09) 687 25 680

Olohuoneen Howard-nojatuolit

Rungon hinta 1350,- + 8,5 m kangasta

Papagena (09) 638 575

Olohuoneen ja makuuhuoneen valaisimet

Luce Plan -valaisimet,

Hinta, iso 416,- pienet 225,-

Fomwerk (09) 621 4611 (myy myös Stockmann)

(T.i.l.a. 5.10.2005)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja