Ulkomaalaiset somevaikuttajat tekivät pilaa Balin maskipakosta – ankarat seuraukset

Etkö ole varma, kuinka kasvomaskia tulee käyttää? Havainnollistava video näyttää, kuinka kasvomaski asetetaan ja poistetaan kasvoilta oikeaoppisesti 0:50
Katso videolta, miten käytät kasvomaskia oikeaoppisesti.

Somevaikuttajat kiersivät Balin maskimääräyksiä omasta mielestään hauskalla tavalla. Nyt viranomaiset uhkaavat heitä maasta karkottamisella, kertoo paikallinen uutissivusto Coconuts Bali. Katumapäälle tulleet nuoret ovat pyytäneet tekosiaan julkisesti anteeksi.

Taiwanilainen Josh Paler Lin ja venäläinen Leai Se ovat joutuneet myrskyn silmään julkaistuaan somekanavillaan videon, jolla he monien mielestä pilkkaavat Balin maskipakkoa.

Videolla kaksikko käännytetään kaupan ovelta, koska Leailla ei ole kasvoillaan maskia. Vaikuttajat keksivät maalata naisen kasvoille nopealla vilkaisulla jotakuinkin aidolta näyttävän kirurgisen maskin.

Tämän jälkeen he pääsevät astelemaan kauppaan turvamiehen ohi. Kaupassa useat muut asiakkaat kuitenkin näyttävät huomaavan huijauksen.

Vaikka vaikuttajat poistivat videon omista kanavistaan, se leviää silti somessa. Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Pila voi johtaa karkottamiseen

Kun vaikuttajat jakoivat videon miljoonille seuraajilleen, alkoi tapahtua ikäviä. Josh ja Leai saivat runsaasti negatiivisia kommentteja huolestuneilta nettikansalaisilta, mutta ryöpytys ei jäänyt siihen.

Balilla on voimassa maskipakko, jota rikkoville ulkomaalaisille määrätään ensimmäisen kerran jälkeen sakkorangaistus. Mikäli rikkeen toistaa, voidaan henkilö karkottaa Indonesiasta.

Paikalliset viranomaiset ovat takavarikoineet Joshin ja Leain passit. Vaikuttajia uhkaa maasta karkottaminen. Poliisin mukaan kaksikon rikkeestä erityisen vahingollisen tekee se, että he eivät vain rikkoneet maskipakkoa vaan myös provosoivat muita tekemään niin.

Vaikuttajat katumapäällä

Maskipilan vastaanotto on saanut vaikuttajat katumapäälle. He ovat poistaneet videon somekanaviltaan, mutta se leviää silti netissä.

Josh Paler Lin jakamalla anteeksipyyntövideolla kaksikko esiintyy nöyränä maskit kasvoillaan asianajajiensa ympäröimänä. Vaikuttajat pahoittelevat tekojaan ja sanovat, ettei videon tarkoituksena ollut halveksia maskimääräyksiä tai rohkaista muita olemaan piittaamatta niistä vaan hauskuuttaa seuraajia. 

– Pyydän kaikkia Balilla ja Indonesiassa olevia käyttämään aina maskia turvallisuutemme ja terveytemme vuoksi, jotta voimme auttaa Balia saamaan turisminsa takaisin, Josh sanoo.

Mies on menestynyt vaikuttajana erityisesti pilailuvideoidensa ansiosta.

Arkeologit löysivät muinaisen aarteen Kiinasta: Katso alla olevalta videolta, miltä näyttää 3 000 vuotta vanha kultainen maski.

Arkeologit löysivät muinaisen aarteen Kiinasta – Tältä näyttää 3 000 vuotta vanha kultainen maski 1:08

Lähteet: Coconuts Bali, NZ Herald, Newsweek, Instagram

Lue myös:

    Uusimmat