Ulkomaalaiset paljastavat: Suomalaisnaiset ovat kauniita, mutta flirttailutaidottomia

Suomalaisista liikkuu maailmalla monia stereotypioita. Nyt nuoret ulkomaalaismiehet paljastavat Helmen lukijoille, mitä he tuumaavat suomalaiskaunottarista.

Kauneus on katsojan silmissä, eivätkä stereotypiatkaan koske koko väestöä. Suomessa vierailleet tai asuneet ulkomaalaismiehet paljastavat nyt Helmen lukijoille, minkälaisia kokemuksia heillä on suomalaiskaunottarista.

– Suomalaisnaiset voivat olla aluksi kylmiä, todella kylmiä, ilkeitä ja etäisiä. Mutta kun alat rikkoa jäätä, he ovat rakastettavia, mukavia ja hauskoja. Useimmat tyttöystäväni ovat suomalaisia. Mutta yhteen asiaan en tule koskaan tottumaan. Kun tapaat jonkun juhlissa, seuraavana päivänä hän totaalisesti välttelee minua. Se on kyllä huonotapaista, olit sitten mies tai nainen, toteaa ranskalainen Samuel.

Pitkäveteisiä keskusteluja suomalaisnaisten kanssa

Kanadalainen Stewart on pettynyt muun muassa suomalaisnaisten kommunikointitaitoihin.

– Skandinaavialaiset naiset, erityisesti suomalaiset, ovat ystävällisiä ja heidän kanssaan on helppo jutella. Mutta ehkä siksi, että suomalaiset ovat epävarmoja puhumaan englantia, niin keskustelu suomalaisnaisten kanssa muistuttaa lähinnä pitkäveteistä haastattelua. Huomaan, että suomalaiset eivät halua (tai eivät osaa) flirttailla, kritisoi Stewart.

Suomalaismiehet ovat rähjäisiä

Hollantilainen Roger saapui alun perin Suomeen työn perässä. Mies on aina viihtynyt Suomessa hyvin, mutta tavattuaan suomalaisnaisen, mies päätti jättää paluulipun kotimaahansa ostamatta. Nyt pariskunta on ollut naimisissa kaksi vuotta.

– Suomalaisnaiset ovat lyhyempiä kuin hollantilaiset, ja hollantilaisnaiset ovat myös suomalaisnaisia laihempia. Suomalaisnaiset tuntuvat käyttävän paljon aikaa ulkonäöstään huolehtimiseen, toisin kuin suomalaismiehet, jotka ovat olemukseltaan paljon hollantilaismiehiä rähjäisempiä. Suomalaisnaiset juovat paljon enemmän kuin hollantilaisnaiset. Naiset ovat Suomessa myös lasten saannin jälkeen mielellään kotona, toisin kuin Hollannissa, jossa ollaan urakeskeisempiä. Näitä asioita lukuun ottamatta suomalais- ja hollantilaisnaiset ovat aika samanlaisia, vertaa Roger.

Tämän vuoksi suomalaiset ovat kauniita

– Kuvailisin suomalaisnaisia maanläheisiksi, ujoiksi ja erittäin hyvännäköiseksi. Minulla ei ollut suomalaisnaisista juurikaan mielipidettä ennen kun tulin Suomeen ja ajattelin, että he ovat kuin muutkin skandinaavit eli pitkiä, vaaleita ja sinisilmäisiä. Tämä oli muuten totta, mutta pitkiä suomalaiset eivät ole. Oletin suomalaisnaisten käyttäytyvän kuten muutkin pohjoiseurooppalaiset ja niin he tekevätkin, Roger jatkaa.

Kanadalaismiesten mielipiteet suomalaisista ovat aavistuksen verran jyrkempiä, ja myös mielikuvituksellisempia. Kanadalainen Scott tietää, miksi suomalaiset ovat kauniita.

– Luulin aina, että skandinaavialaiset naiset ovat vaaleita, hoikkia ja kauniita. Ajattelin myös, että he ovat ujoja ja hiljaisia. Luulin myös, että naiset olisivat helppoja, koska Skandinaviassa on niin paljon enemmän naisia kuin miehiä, ja myös siksi, että he elävät aika eristäytyneessä paikassa. Kun olin käynyt Suomessa, huomasin että maasta löytyi useita blondeja, mutteivät kaikki suinkaan olleet blondeja. Huomasin myös, että kaikki juovat, mutta saattavat silti olla edelleen ujoja. Skandinaaviset naiset ovat joka tapauksessa todella kauniita, ja siihen uskon olevan kolme syytä; kylmä ilmasto, kostea ilma, ja kova saunominen.

Tasa-arvo menee liian pitkälle

Kanadalaisella Stewartilla on kommenttinsa kerrottavana myös suomalaiseen tasa-arvoon.

– Huomaan myös, että pohjoismainen yhteiskunta on hyvin tasapuolinen sukupuolten välillä, mutta joskus tämä idea menee vähän liian pitkälle. Kun naiset käyttäytyvät huonosti miesten malliin, se ei ole enää kaunista katseltavaa. Kaupungilla näkee kauniita naisia, jotka baari-illan jälkeen mättävät hampurilaisia naamaan kuin porsaat, ja röyhtäilevät perään.

MTV3 Helmi

Kuva: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja