Ukrainalaisnainen sai lentoyhtiöltä porttikiellon käyskenneltyään koneen siivellä – lapsetkin ihmettelivät: "He sanoivat yllättyneinä, että tuohan on meidän äitimme"

Lentohenkilökunta pelasti koiran happimaskilla 0:47
Lentohenkilökunta pelasti koiran happimaskilla.

Lentokoneen siivellä käväissyt nainen perusteli tekoaan sillä, että hänellä oli ollut kuuma. Lentoyhtiö antoi hänelle porttikiellon yhtiön lennoille.

Video lentokoneen siivellä istuskelleesta ukrainalaisnaisesta on saanut osakseen paljon mediahuomiota. 2. syyskuuta julkaistusta videoklipistä uutisoivat muun muassa Fox News ja The Sun.

Videolla näkyy, miten hätäuloskäynnin kautta siivelle kävellyt nainen istuskelee hetken paikallaan ennen kuin palaa takaisin koneen sisään. Turkin Antalyasta Kiovan Boryspilin kansainväliselle lentokentälle saapunut Boeing 737-86N oli vain hetkeä aikaisemmin laskeutunut kentälle.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Naisen nimeä ei ole lehdissä mainittu. Hän oli lomamatkalla yhdessä aviomiehensä ja kahden lapsensa kanssa. Kun nainen vielä kuljeskeli siiven päällä, lasten kerrotaan poistuneen koneesta. Eräs lennolla ollut matkustaja kertoi The Sunille, että lähes kaikki muutkin matkustajat olivat poistuneet koneesta. Lapset olivat hänen mukaansa seisoneet aivan hänen lähellään.

– He sanoivat yllättyneinä, että tuohan on meidän äitimme, matkustaja kertoi The Sunille.

Porttikielto yhtiön lennoille

The Sunin mukaan koneen kapteeni soitti paikalle ambulanssin, poliisin ja rajavartijat. Naisen kerrotaan perustelleen tekoaan sillä, että hän päätti haukata happea, koska hänellä oli niin kuuma ja hän halusi viilennystä. Testien jälkeen kävi ilmi, että nainen ei ollut toiminut alkoholin tai muidenkaan aineiden vaikutuksen alaisena.

Ukraine International Airlines -lentoyhtiö vahvistaa tapauksen The Sunille. Yhtiön lähettämässä tiedotteessa todetaan, että kyseinen matkustaja joutui mustalle listalle rikottuaan käytöksellään törkeästi lentoturvallisuutta koskevia sääntöjä. Yhtiön mukaan poliisit ja lääkärit eivät onnistuneet löytämään ”tyydyttävää selitystä” rikkeelle. The Sunin mukaan UIA vaatii naiselle sakkorangaistusta.

Lähteet: TMZFox News, The Sun

Lue myös:

    Uusimmat