Mainos

Ukkonen riepotteli etelärannikkoa

Ukkonen teki kiusaa illan ja yön aikana Etelä-Suomessa. Rantaradan liikennettä haittasi ukkosen aiheuttama turvalaitevika ja salama iski Finnairin koneeseen. Myös sähkönjakelussa oli katkoja illalla.

Etelä-Suomen rantaviivaa pitkin pyyhki eilen raju ukkosmyrsky.

Tiheä salamointi rikkoi muun muassa rantaradalla liikenneohjausjärjestelmän turvalaitteita. Kirkkonummen ja Karjaan välisen radan viat saatiin korjattua aamulla ja liikenne normalisoitui aamukymmeneen mennessä.

Helsingissä pelastuslaitosta työllistivät lukuisat automaattihälytykset ja kellareihin tulvinut vesi. Illan aikana pelastuslaitosta tarvittiin kymmenkunta kertaa pumppaamaan sadevettä kantakaupungin kellareista. Vesi häiritsi myös autoliikennettä.

Finnair sai osansa syysukkosesta, kun salama iski illalla Kemiin matkalla olleeseen koneeseen. Matkustajat pääsivät perille kolme tuntia myöhässä, koska koneen oli palattava salamatarkastukseen Helsinkiin ja matkustajien oli siirryttävä varakoneeseen. Myös paluulento Kemistä myöhästyi kolme tuntia.

Finnairin tiedottajan Hetta Huittisen mukaan lentokoneisiin tulee salamaniskuja aika ajoin. Ne eivät useimmiten aiheuta vaurioita, mutta iskun jälkeen on tehtävä salamatarkastus.

- Kyllä tällaista tapahtuu useamman kerran vuodessa, Huittinen sanoi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.