Gaza: Uhrimäärä jo noin 30, kuolleista kuusi lapsia – Israel väittää "eliminoineensa islamilaisen jihadin sotilassiiven ylimmän johdon"

1:46
Israelin perjantain ja lauantain vastaisena yönä tekemät ilmaiskut tallentuivat videolle

Gazan palestiinalaisalueilla puhjenneiden yhteenottojen uhrimäärä on noin 30, kertovat palestiinalaisten terveysviranomaiset. Haavoittuneita on yli 200.

Gazan viranomaisten mukaan uhreja tuli lisää Israelin iskun takia.

Kuolleiden joukossa on kuusi lasta. Israel kiistää tehneensä uusia iskuja alueelle, jolla lapset saivat surmansa. Israelin mukaan uhrit kuolivat, kun palestiinalaisten äärijärjestön raketin laukaisu epäonnistui ja se putosi Gazan puolelle Jabalian alueella.

Israel on ilmoittanut kohdistaneensa hyökkäyksensä Gazaan Islamilainen jihad -ryhmää vastaan. Jihadistiryhmä vahvisti sunnuntaina, että sen komentaja Khaled Mansour sai surmansa Israelin ilmaiskussa myöhään lauantaina.

Päivää aiemmin Islamilaisen jihadin vanhempi komentaja Taysir al-Jabari tapettiin Israelin aiemmassa iskussa.

Israelin armeijan operatiivisen osaston päällikkö Oded Basiok sanoi AFP:lle lähetetyssä lausunnossa, että koko "Islamilaisen jihadin sotilassiiven ylin johto Gazassa on eliminoitu".

Jerusalemin ilmapuolustus torjui iskun?

Islamilainen jihad kertoi ampuneensa raketteja Jerusalemia kohti Gazan kaistalta sunnuntaina. Palestiinalaisten militanttien ja Israelin välinen konflikti jatkuu nyt kolmatta päivää.

Islamistiryhmän sotilaallinen siipi, al-Quds-prikaati, ilmoitti laukaisseensa raketteja Jerusalemiin.

Ilmoitus tuli vähän sen jälkeen kun Jerusalemin ilmahyökkäyssireenit olivat aktivoituneet ja kaupungissa kuultiin räjähdyksiä. Tietoja iskun uhreista ei kuitenkaan tullut. Räjähdysten on kerrottu tapahtuneen ilmassa ennen rakettien pääsyä Jerusalemiin, kun Israelin ilmatorjuntaraketit torjuivat iskun.

Tämä oli Gazan viikonlopun yhteenoton aikana ensi kerta, kun Jerusalemia kohti laukaistiin raketteja. Palestiinalaisten rakettituli on suunnattu tätä ennen muualle Israeliin.

Israelin pääministeri Yair Lapid ilmoitti sunnuntaina, että maan sotilasoperaatio jatkuu "niin pitkään kuin on tarpeen". Aiemmin viikonloppuna Israelin taholta arvioitiin, että sen iskut Gazaan voisivat kestää yhteensä viikon ajan.

Israel on myös pidättänyt muualla maassa ainakin parikymmentä palestiinalaista epäiltyinä yhteyksistä Islamilaiseen jihadiin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja