"Uhri sanoi nimen" – Olli kertoo Narinkkatorin puukotuksen jälkeisistä hetkistä

MTV Uutiset on tavoittanut Helsingin Narinkkatorilla tapahtuneesta puukotuksesta hätäkeskukseen soittaneen henkilön. Hän kertoo nyt, mitä puukotuksen jälkeen tapahtui.

Yhtä ihmistä puukotettiin tiistaina Helsingin Narinkkatorilla Kampissa.

Poliisi kertoo saaneensa hälytyksen Narinkkatorille vähän iltaseitsemän jälkeen tiistaina. Hätäkeskukseen kertoo soittaneensa Olli Mustonen, joka päätyi puukotuspaikalle pyöräongelman vuoksi.

Mustonen oli ottanut käyttöönsä kaupunkipyörän Narinkkatorilta. Matka jäi lyhyeksi, sillä kevyt jarrutus pysäytti eturenkaan täysin.

– Lensin sarvien yli asfalttiin ensimmäistä kertaa elämässäni, Mustonen toteaa MTV Uutisille puhelimitse.

Mustonen palautti pyörän Narinkkatorille ja alkoi kirjoittaa palautetta jarruongelmaisesta kaupunkipyörästä, jotta jollekulle toisellekin ei kävisi samoin. 

Pian joku tuli kysymään, voisiko Mustonen soittaa hätänumeroon 112.

– Olin ensin vähän pöllistynyt, että haluaako hän rahaa tai jotain. Olin hetken hiljaa ja sitten sama asia kysyttiin englanniksi. Kysyin, että miksi pitäisi soittaa. Vastaus oli puukotus, Mustonen kertoo.

Lähellä oli erikoinen näky.

– Näin, että hymyilevä kaveri istuu portailla ja kiskoo tupakkaa. Joku naispuolinen henkilö tuli siihen myös ja sanoi, että istuvaa tupakoijaa on puukotettu, Mustonen sanoo.

– Istuja nosti vähän takkiaan. Paidassa oli veriläikkä. Ymmärsin, että nyt on tosi kyseessä. 

– Soitin 112 ja sieltä tuli ohjeita. Hätäkeskuksesta sanottiin, että asettakaa uhri selälleen maahan ja painakaa haavaa.

"Puukottaja osui luuhun"

Mustosen mukaan tilanne oli ”hyvin sekava”, jopa vähän pelottava. Vastaavaa ei ollut aiemmin kohdalle osunut, eikä hän kunnolla tiennyt, mitä oikein tapahtuu.

Puukotuksen uhri laitettiin kuitenkin onnistuneesti selälleen. Mustonen ja toinen henkilö painoivat kohtaa, jossa he uskoivat haavan olevan.

Mustonen sanoo jälkikäteen miettineensä, että tällaisia tilanteita varten on aika vähän ennakkotietoa. Hän kaipaisi valistustyötä siihen, mitä oikein vastaavassa tilanteessa pitää tehdä.

Suomessa järjestetään vapaaehtoisia ja pakollisia ensiapukoulutuksia, mutta monilla niistä on jo runsaasti aikaa tai kurssia ei ole käyty lainkaan.

Haavaa painaessaan Mustonen muisti, että hänellä oli uimista varten repussaan pyyhe, josta kenties voisi olla apua. Poliisi kuitenkin ehti paikalle ennen kuin pyyhettä ehdittiin käyttää.

– Ensiapua antavat poliisit joutuivat sanomaan uhrille, että lopeta nyt se tupakinpoltto, Mustonen kertoo.

– Poliisi veti uhrin paidan ylös ja siinä näkyi puukotusjälki. Uhri myös sanoi, että puukottaja osui luuhun. Poliisin mukaan tämä oli hyvä, hän jatkaa.

Vanhoja tuttuja?

Mustosen mukaan vaikutti siltä, että puukottaja ja uhri tunsivat toisensa entuudestaan.

– Kun poliisit kuulustelivat puukotettua, sanoi hän puukottajan nimen. Olivat ilmeisesti vanhoja tuttuja.

Helsingin poliisista kerrottiin pian puukotuksen jälkeen MTV Uutisille, että tilanteen osalliset ovat täysi-ikäisiä. Poliisi ei halunnut vielä tuolloin kommentoida, onko ketään otettu kiinni tapauksen vuoksi.

Tilanteessa vammoja saanut ihminen on kuljetettu sairaalaan.

Poliisin alustavien tietojen mukaan kyse oli kahden ihmisen välisestä riitatilanteesta, eikä tilanteesta aiheutunut välitöntä vaaraa sivullisille.

Lue myös:

    Uusimmat