"Uhkia pitää estää kaikin keinoin" – perussuomalaisten Purra kannattaa itärajalle kaavailtua vankempaa aitaa

Suomen Venäjän-vastaiselle rajalle kaavaillaan aitoja kriittisille alueille – näin asiaa kommentoi Riikka Purra 2:16
Suomen Venäjän-vastaiselle rajalle kaavaillaan aitoja kriittisille alueille – näin Riikka Purra kommentoi asiaa MTV Uutisille.

Perussuomalaisten puheenjohtaja ja eduskunnan hallintovaliokunnan puheenjohtaja Riikka Purra kannattaa itärajan vankempaa aitaamista. MTV Uutiset kertoi tänään, että itärajalle kaavaillaan tehokkaampia raja-aitoja.

– Rajoillemme tarvitaan kaikki mahdolliset keinot, joilla uhkia pystytään estämään ja torjumaan. Rajavartiolaitos on pitkään esittänyt, että se tarvitsee tällaisia aitarakennelmia ja nyt näihin on käsittääkseni myös rahoitusta.

Purra toivoo asiasta virallista päätöstä mahdollisimman pian. Hän odottaa hallitukselta esitystä ja eduskunnalta sen nopeaa käsittelyä. Myös Purran johtama hallintovaliokunta antaa asiasta todennäköisesti mietinnön.

Pohjois-Karjalan rajavartioston komentaja, eversti Marko Turunen sanoi tänään MTV Uutisille, että uusia aitoja on kaavailtu riskialttiille ja kriittisille alueille, kuten rajanylityspaikoille ja niiden läheisyyteen. Purra vahvistaa tiedon.

– Ymmärtääkseni se kilometrimäärä, joka tällaisella pystytään kattamaan ei rajan kokonaispituuteen nähden ole kovin merkittävä, mutta näitä pyritään laittamaan niihin oleellisimpiin kohtiin.

Muun muassa eduskuntakeskusteluissa on vaadittu Suomen varautuvan tilanteeseen, jossa Venäjä ohjaisi Suomen rajalle turvapaikanhakijoita hybridivaikuttamismielessä.

– Tietenkin rakentaminen on aina kallista, mutta mikään ei ole niin kallista kuin meidän turvallisuutemme, Purra sanoo.

Suomella on 1 343 kilometriä yhteistä rajaa Venäjän kanssa. Tällä hetkellä maita erottaa ainoastaan hento piikkilanka-aita.

Lue myös:

    Uusimmat