Uhkasi käyttää väkivaltaa ulosottomiestä ja tämän perhettä kohtaan – porilaismiehelle jo kolmas vankilatuomio

1:43
Video: Nykyinen europarlamentaarikko Laura Huhtasaari (ps.) kertoi itseensä ja perheeseensä kohdistuneesta uhkailusta maaliskuussa.

Satakunnan käräjäoikeus on tuominnut 59-vuotiaan porilaismiehen laittomasta uhkauksesta neljän kuukauden ehdottomaan vankeuteen.

Mies oli lähettänyt kirjeen, jossa uhkasi käyttää väkivaltaa kihlakunnanvoutia ja tämän lähipiirin kuuluvia henkilöitä kohtaan. Kirjeessä porilaismies uhkasi myös vahingoittaa kihlakunnanvoudin asuntoa. Kirje oli lähetetty kihlakunnanvoudin työpaikalle Satakunnan ulosottovirastoon.

Kihlakunnanvouti oli hoitanut miehen ulosmitatun kiinteistön myyntiä nettihuutokaupassa. Myynti päättyi 25. elokuuta 2019 ja tarjouksen hyväksymistä koskeva ilmoitus oli ollut nähtävissä huutokaupat.com-sivustolle. Uhkauskirje tuli viisi päivää kaupan päättymisen jälkeen.

Oikeudessa mies kertoi, että oli suuttunut kotinsa myymisestä. Kihlakunnanvoutia hän ei ollut koskaan tavannut. Teon hän myönsi.

Mies on aiemmin tuomittu yli 40 rikoksesta, jotka ovat pääosin olleet vainoamisia, laittomia uhkauksia, kunnianloukkauksia, lähestymiskiellon rikkomisia ja virkamiehen väkivaltaisia vastustamisia.

Edellisen kerran mies vapautui vankilasta huhtikuussa 2019 ja noin neljä kuukautta myöhemmin hän syyllistyi uuteen rikokseen. Rikoksen tehdessään hän oli lisäksi koeajalla.

Miehen aikaisemman rikoshistorian huomioiden käräjäoikeus käytti koventamisperustetta ja tuomitsi miehen neljäksi kuukaudeksi vankeuteen. Tämä on miehen kolmas ehdoton vankeustuomio.

Tuomiosta uutisoi ensimmäisenä Satakunnan Kansa.  

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja