Mainos

U2 veti nappisuorituksen alun ongelmista huolimatta

U2:n konsertti ei räjähtänyt käyntiin ilman alkukangerteluja. Niin se vaan saattaa maailmanluokan bändikin törmätä teknisiin ongelmiin. Yhtyeen jättiscreenin vian takia keikka viivästyi 35 minuuttia, mutta se ei yleisöä haitannut.

Ja yleisöä riitti. Olympiastadionille oli lopulta myyty 53 000 lippua, joten tupa oli ääriään myöten täynnä.

Väkimäärä näkyi pitkinä jonoina anniskelualueille, hodaripisteille ja naistenvessoihin. Toivottavasti kaikki jaksoivat jonottaa rauhassa muistaen sen, ettei sellaista massatapahtumaa olekaan, jossa ei joutuisi jonottamaan.

Jo keikkaa ennen kävi selväksi, että perjantai-ilta oli keski-ikäisen tai keski-ikää vääjäämättä lähestyvien ihmisten juhla. He olivat tulleet nauttimaan ennen kaikkea U2:n 90-luvun suurista hiteistä. Lopulta he saivatkin sen, mitä olivat tulleet hakemaan.

Konsertin alkupuoli ei kuitenkaan vakuuttanut. Superbändi suoritti ensimmäiset kahdeksan biisiä melkeinpä läpivetona. Sen jälkeen sekä yhtye että yleisö oli saanut lämmön päälle ja show pääsi kunnolla käyntiin.

Kun rockspektaakkeli pyöri täydellä tehollaan, oli meno henkeäsalpaavaa. Järjettömän, siis kirjaimellisesti järjettömän, kokoinen lavarakennelma 360-asteisen jättivideoscreeninsä kanssa teki vaikutuksen hillitympäänkin keikkavieraaseen.

U2 on vetänyt lavarakennelmansa kanssa tietysti rajusti yli. Noin 50-metrisen tornin tuomisessa stadioneille ei ole juurikaan järkeä, mutta onneksi rock on alue, jossa liiallinen järjenkäyttö tuottaa vain tylsiä kokemuksia.

Suomalaisministereille kiitosta

Yhtyeen keulahahmo Bono muisti kiittää kaikkia paikalle saapuneita suomalaisia ja irlantilaisia. Henkilökohtaiset kiitokset hän soi kolmelle suomalaiselle: pääministeri Mari Kiviniemelle, ulkoministeri Alexander Stubbille sekä fysioterapeutilleen Jussi Lomakalle.

Viimeiset kiitokset Bonolta, Edgeltä, Adam Claytonilta ja Larry Mullen Jr:ltä irtosi, kun kello löi 23.26. Sen jälkeen bändi marssi yhtenä rintamana pois lavalta, sieltä autosaattueeseensa ja luultavasti sitä tietä majapaikkaansa nauttimaan erittäin onnistuneen keikan tuomasta mielihyvästä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.