"Tyttö soitti, että koulussa ammutaan"

Orivedellä sattunut kouluammuskelu on järkyttänyt kaupungin asukkaita. Oppilaiden vanhempia on kuohuttanut erityisesti se, että koululta ei tapahtuma-aikaan tullut mitään tietoa vanhemmille. Osa vanhemmista joutuikin pelkäämään pahinta saatuaan hätääntyneitä puheluita koulusta.

– Tyttö soitti koulusta, että koulussa ammutaan ja sammutti sen jälkeen puhelimen. Tuli järkyttävä olo, kertoo oppilaan äiti Nina Kavonius.

Koulussa opiskelevan Tino Tuomaalan koulussa tilanteesta kuitenkin tiedotettiin oppilaille.

– Ensimmäisen kuulutuksen mukaan kaikkien piti pysyä luokassa ja laittaa ovi lukkoon. Toisessa kuulutuksessa kerrottiin, että vaara on ohi, mutta pitää pysyä vielä luokissa. Kolmannessa kuulutuksessa kerrottiin, että poliisi tulee hakemaan meidät luokasta, Tuomaala toteaa.

Hänen mukaansa tapahtumasta ei jäänyt kytemään pelkoa, vaikka mielessä se pyöriikin.

– Ei maanantain koulupäivä pelota, mutta kyllähän se vähän mietityttää.

Eino Suhosen mukaan tapaus on pikkupaikkakunnalla todella poikkeuksellinen. Suhosen lapsenlapsi käy Yhteiskoulun 7. luokkaa, ja hänen miniänsä on koululla laitoshuoltajana

– Kyllä tämä hurja juttu on, että rauhallisessa pitäjässä tällaista sattuu.

Satu Lähdeniemi-Kivekkään ampuminen järkytti perinpohjin. Naisen siskontytär oli luokassa, johon ampuja yritti sisälle

– Tapaus on järkyttänyt minua niin paljon, että aion hakea sairaslomaa, hän kertoo.

Kaupunginjohtaja Juha Kuusisto on luvannut, että tapauksen jälkihoitoon riittää kaupungissa resursseja. Tapahtunut tullaan huomioimaan myös ensi kesän rippikouluissa.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

    Uusimmat