Tytti Yli-Viikari MTV:n erikoishaastattelussa: Nämä teokset ovat olleet erotetulle pääjohtajalle tärkeitä kohun keskellä

0:35
Tytti Yli-Viikari lausui runon poistuessaan eduskunnan kansliatoimikunnan kuulemisesta kesäkuussa.

Tytti Yli-Viikari toimi Valtiontalouden tarkastusviraston pääjohtajana vuodesta 2016, kunnes hänet pidätettiin virasta huhtikuussa ja erotettiin kesäkuussa virkarikoksista epäiltynä. Keskusrikospoliisi sai esitutkinnan päätökseen elokuussa ja asia eteni syyteharkintaan. 

Ylläolevalla videolla Tytti Yli-Viikari lausuu runon. Yli-Viikarin erikoishaastattelu nähdään puolestaan Viiden jälkeen -ohjelmassa kello 18.

Viime viikolla syyttäjä nosti syytteet VTV:n entistä pääjohtajaa Yli-Viikaria ja johtaja Mikko Koirasta vastaan törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä.

Yli-Viikari on nähty pariin otteeseen saapuvan kuulemisiin kirja kainalossaan. Huhtikuussa eduskunnan kansliatoimikunnan eteen astellessaan Yli-Viikarilla oli mukaan kreikkalaisen filosofin Plutarkhoksen kirja Mielen tyyneydestä. 

Kesäkuussa hänellä oli mukanaan Irja Askolan ja Anja Porion runoteos Mikä nainen. 

Tänään tiistaina Tytti Yli-Viikari nähdään erikoishaastattelussa Viiden jälkeen -ohjelmassa. Viiden jälkeen pyysi häntä suosittelemaan kolmea kirjaa, jotka ovat olleet hänelle merkityksellisiä viimeisen vuoden aikana.

Myös näitä seuraavia teoksia Tytti Yli-Viikari suosittelee: 

Chimamanda Ngozi Adichie – Purppuranpunainen Hibiskus

Chinua Achebe – Kaikki hajoaa 

Jeanette Winterson – 12 Bytes

Viiden jälkeen nähdään joka arkipäivä MTV3-kanavalla kello 16.58 alkaen. 

Ohjelma on katsottavissa suorana ja tallenteena myös mtv-palvelussa. Muista päivän uutisissa ja puheenaiheissa myös MTV Uutiset Live

Yli-Viikarin kirjavalinnoista lisää tänään Viiden jälkeen -ohjelman erikoishaastattelussa!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja