Mainos

Tyrnävän päiväkodeissa työviikon alku on murheellinen

Pohjoispohjalainen Tyrnävän kunta muistaa tulipalossa kuolleita sisaruksia suruliputuksella maanantaina.

Päiväkodeissa kerrotaan tapahtuneesta lapsille, minkä jälkeen heille annetaan mahdollisuus kertoa tuntemuksistaan. Lisäksi järjestetään muistohetket.

Pyhäinpäivän aamu oli synkkä pienessä kunnassa. Pahoin palaneen omakotitalon raunioista löytyi kahden lapsen ruumiit. Poliisin mukaan palon sytytti mitä todennäköisimmin perheen isä, joka löytyi pahoin loukkaantuneena talon ulkopuolelta. Häntä epäillään henkirikoksesta.

Kuolleet sisarukset olivat syntyneet vuosina 2005 ja 2009. Poliisi ei kertonut, olivatko he kuolleet jo ennen palon syttymistä.

Kunnassa järjestetään kriisiapua.

– Pienissä kunnissa tämä järkyttää koko kylää eikä vain sitä yhteisöä, jossa lapset toimivat, sanoo kunnanjohtajan tehtäviä hoitava Tuomas Lohi.

– Lapset varmasti reagoivat monella tavalla tragediaan, joka on meille aikuisillekin vaikea käsittää.

Tuhoisan tulipalon huomasi ohikulkija lauantaiaamuna kello puoli neljän aikaan. Kun pelastuslaitos saapui paikalle, talo oli jo täysin tulessa. Vanha, liki 300-neliöinen hirsirakennus tuhoutui palossa liki täysin. Asuinkäyttöön kunnostettu talo oli entinen koulu.

Rikoskomisario Antti Räsänen Oulun poliisista kertoi jo lauantaina iltapäivällä, että tapahtumien kulku on melko selvä. Tietoja ei kuitenkaan kerrottu julkisuuteen.

Vakavasta loukkaantunut isä kuljetettiin sairaalaan, ja häntä hoidettiin teho-osastolla. Perheen äiti ei ollut kotona tapahtumahetkellä, mutta sai tiedon tapahtumista nopeasti.

Yleensä perhesurma on suunniteltu

Tampereen yliopiston tutkija Minna Nikunen on tutkinut tapauksia, joissa henkirikoksen tehnyt surmaa myös itsensä. Hänen mukaansa perhesurmat ovat aika harvinaisia.

– Motiiveista tavanomaisin on se, että vanhemmilla on jokin konflikti, ero tai muu. Yleisintä on, että tekijä surmaa puolisonsa ja itsensä. Toiseksi yleisintä on, että tekijä surmaa lapset ja itsensä. Yhteistä perhesurmissa on, että yleensä tekijät eivät ole olleet psykiatrisessa hoidossa.

Nikusen mukaan perhesurmia on vaikea ennakoida.

– Perhesurmat, joissa tekijä lopuksi surmaa itsensä, ovat yleensä tavallisia henkirikoksia suunnitelmallisempia.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.