Mainos

Työväenpuolue lopetti hallitusneuvottelut Israelissa

Israelin työväenpuolue on lopettanut hallitusneuvottelut. Puolue ei päässyt yksimielisyyteen hallitsevan likud-puolueen kanssa toimista rauhan saavuttamiseksi Isralin ja palestiinalaisten välille.

Israelin työväenpuolue on lopettanut neuvottelut hallitusyhteistyöstä pääministeri Ariel Sharonin johtaman likudin kanssa. Keskustavasemmistolainen työväenpuolue ja oikeistolainen likud eivät päässeet yhteisymmärrykseen toimista rauhan aikaansaamiseksi Israelin ja palestiinalaisten välille.

Hieman aiemmin likudin kerrottiin sopineen alustavasti yhteistyöstä juutalaisia siirtokuntalaisia edustavan kansallisen uskontopuolueen (NRP) kanssa. NRP vastustaa suunnitelmia itsenäisen palestiinalaisvaltion luomiseksi.

NRP:n johtaja Effi Eitamin mukaan yhteistyösopimuksessa ei mainita Palestiinan valtiota eikä Yhdysvaltain suunnitelmaa asteittaisesta etenemisestä kohti rauhaa. Sen sijaan Eitam kertoi Sharonin suostuneen palestiinalaisalueilla sijaitsevien kiisteltyjen siirtokuntien laajentamiseen väestönkasvun myötä, Eitam sanoi armeijan radiossa.

Sharon on aiemmin periaatteessa hyväksynyt ajatuksen palestiinalaisvaltiosta, joskin hän on epäillyt sen toteuttamisen aikataulua. Likudilla ja NRP:llä ei ole yhdessä enemmistöä maan parlamentissa, knessetissä.

Väkivaltaisuudet yltyvät Gazassa


Gazan kaistan väkivaltaisuudet jatkuivat tänään edelleen kiivaina. Israelin joukot etenivät aamuyöllä taisteluhelikopterien tukemana Beit Hanounin kaupunkiin, tuhoten kuuden militantin kodit.

Myöhemmin päivällä Israelin sotilaat ampuivat Netzarimin juutalaissiirtokuntaan soluttautumista yrittäneen palestiinalaisen. Israelin armeijan mukaan mies oli aseistautunut rynnäkkökiväärillä ja käsikranaateilla.

Kaikkiaan yhteenotoissa sai tänään surmansa kymmenen palestiinalaista ja yksi israelilainen sotilas. Viikon aikana yli 40 palestiinalaista on saanut surmansa väkivaltaisuuksissa palestiinalaisalueilla.

-Pidämme Israelia vastuullisena tästä väkivallan kiihdyttämisestä, sanoi palestiinalaisten pääneuvottelija Saeb Erekat tänään uutistoimisto Reutersille.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.