Työministeri Satonen: Näin uuden työmarkkinamallin valmistelu etenee

Tavoitteena on, että hallituksen esitys asiasta annettaisiin eduskunnalle syyskuussa.

Vientivetoisen työmarkkinamallin valmistelu lähtee liikkeelle kolmikantaisena lainsäädäntöhankkeena, kertoo työministeri Arto Satonen (kok.).

Asiaa käsittelevää kolmikantaista työryhmää johtaa Satosen valtiosihteeri Mika Nykänen. Työryhmän toiminta-aika jatkuu toukokuun loppuun.

Satosen mukaan tavoitteena on, että hallituksen esitys annettaisiin eduskunnalle ensi syyskuussa. Näin ollen lakimuutokset voisivat tulla voimaan eduskuntakäsittelyn jälkeen joulukuun alussa.

Satonen keskusteli tiistaina uuden työmarkkinamallin valmistelusta työmarkkinajärjestöjen edustajien ja valtakunnansovittelijan kanssa

Satosen mukaan paras tie vientivetoisen työmarkkinamallin valmistelussa olisi ollut neuvotteleminen asiasta kaksikantaisesti työmarkkinaosapuolten kesken.

– Paras tie olisi löytää tämä ratkaisu kaksikantaisesti neuvottelemalla. Juuri tällä hetkellä sille ei ole olemassa edellytyksiä, mutta tälle neuvottelutielle annetaan mahdollisuus myös jatkossa, Satonen sanoi tiedotustilaisuudessaan.

– Jos tämän työryhmän työssäoloaikana neuvottelut uudelleen käynnistyvät ja kaksikantaisesti asioita voidaan viedä eteenpäin ja sieltä tulee esitys, niin sitä sitten erikseen harkitaan. Jos se täyttää hallitusohjelman kirjauksen hengen, niin silloin hallituksella on mahdollisuus omasta hallitusohjelman kirjauksestaan luopua, Satonen jatkoi.

Työ- ja elinkeinoministeriön asettamassa kolmikantaisessa työryhmässä ovat mukana Elinkeinoelämän keskusliitto EK, Valtion työmarkkinalaitos, Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT, Kirkon työmarkkinalaitos, SAK, STTK, Akava ja Palkansaajakeskusjärjestön yhteinen edustaja.

 

Lue myös:

    Uusimmat