Mainos

Työministeri Lindströmiltä yllättävää kritiikkiä hallitukselle: "Jos kehuisin, että tämä on mennyt kuin iltamissa, niin eihän se totta ole"

2:26

Työministeri Jari Lindström (sin.) on huolestunut työmarkkinatilanteen kiristymisestä.

– Jos ei se naamasta näy, niin voin kertoa, että tilanne huolestuttaa minua koko ajan. Mitä pidempään tämä velloo, niin sitä suurempi todennäköisyys on, että tilanne eskaloituu. Ei me sitä haluta, sanoi Lindström toimittajille eduskunnassa.

Teollisuusliiton kerrottiin tänään suunnittelevan lakkoja vastatoimena hallituksen kaavailuille helpottaa henkilöperusteista irtisanomista pienissä yrityksissä.

– Ei Suomi tarvitse mitään lakkoja eikä mitään mielenilmauksia eikä mitään ylityökieltoja eikä mitään tällaisia toimenpiteitä, mutta heillä on tällainen ase käytettävissään, ja he käyttävät sitä, Lindström sanoi.

Lindström: Hallituksella liikaa palloja ilmassa

Lindström arvioi, että hallitus on yrittänyt viedä kautensa aikana liikaa asioita eteenpäin yhtä aikaa työmarkkinoilla.

– Jälkiviisaana voi sanoa, että olisi ollut fiksua jos olisi pantu pöydälle kaikki vaikeat asiat, aloitettu niistä vaikeimmista ja koitettu viedä niitä tietyssä järjestyksessä, mutta ei yhtä aikaa, sanoo Lindström.

Työministeri Jari Lindström sanoo, että hallituksessa on monesti huomattu kauden aikana, että liikaa palloja on ollut yhtä aikaa ilmassa.

– Yksi asia ei ole mennyt maaliin ja on viety jo seuraavaa eteenpäin, kuvailee Lindström.

Hän toteaa, että hallitus on saanut palautetta liian kiireisestä lainvalmistelusta, ja sillä on tässä asiassa peiliin katsomisen paikka.

– Jos kehuisin, että tämä on mennyt kuin iltamissa, niin eihän se totta ole, sanoi Lindström.

Hän ennakoi, että seuraavalla hallituksella on edessään paljon vaikeampi työ nostaa työllisyysaste 72 prosentista 75:een.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja