Tylsää? Näin teet elämästäsi jännittävämpää!

Jumittuminen tylsiin hetkiin on tavallisimpia syitä epämääräiseen kyllästymisen tunteeseen. Tylsyys syntyy pienistä asioista, joita muuttamalla koet olevasi onnellisempi. Kokeile vaikka!

Istut minuuttitolkulla liikennesumassa. Seisot kaupungilla jonoissa asioita hoitaessasi. Kuuntelet lapsesi selostusta tämän viimeöisestä päättömästä ja päättymättömältä kuulostavasta unesta. Huomaat tylsistyväsi ja huomiosi lisää kyllästymisen tunnetta entisestään.

Tylsyyden voi torjua kuudella tavalla. Vaikka et pystyisi pakenemaan tilannetta, voit löytää siitä uusia ulottuvuuksia.

Meditoi

Odottelet kärsimättömänä bussia pysäkillä ja aikasi käy pitkäksi. Kerro itsellesi, että harjoitat itse asiassa bussinodotus-meditaatiota. Jos seisot hitaassa apteekin jonossa, harrastat jonotusmeditointia. Oman ajattelun manipulointi saa olon tuntumaan pirteämmältä ja ylevämmältä.

Innostu

Muistele, milloin elämäsi oli mielestäsi hauskaa ja jännittävää – aivan oikein, lapsuudessa jokainen päivä oli seikkailu ja nuoruudessakin koit, että elämällä oli sinulle päivittäin annettavaa.

Päästä sisäinen lapsesi tietoisesti valloilleen: innostu uusista asioista, älä kieltäydy ihmisten kutsuista ja ehdotuksista ja tutki ympäristöäsi eri tavalla kuin aikaisemmin. Katsele ympärillesi ja huomioi kaunis luonto, hauskat ihmiset ja mukavat puuhat.

Keskity

Kuten sanonta kuuluu: jos et voi paeta, taistele. Kiinalaisen viisauden mukaan tylsyys johtaa lopulta kiinnostumisen heräämiseen. Jos olet kahden minuutin kuluttua kyllästynyt tekemiseen, jatka neljä minuuttia.

Jos tunnet edelleen tylsistyväsi, jatka kahdeksan minuuttia lisää, sitten 16 ja niin edelleen. Huomaat jossakin vaiheessa, ettei sinulla olekaan tylsää. Testaa menetelmää esimerkiksi tiskatessasi (jos satut inhoamaan kyseistä puuhaa), lukiessasi tenttiin tai raahautuessasi kultasi mukana tämän mieliharrastuksen pariin, josta et itse ole ennen syttynyt.

Toimittajan tai tutkijan otteella

Katso ympäristöäsi uusin silmin joutuessasi odotustilanteeseen. Miten ihmiset ovat pukeutuneet, miltä rakennukset näyttävät, mitä ääniä kuulet? Saatat havaita kiinnostavia asioita ympäristössäsi, jotka muuttavat hetken kiehtovaksi.

Löydä pakopaikka

Suunnittele etukäteen tekemistä tyhjiin hetkiin. Ajattele innostavia ja piristäviä asioita ja unohda hetkeksi päivän askarelista. Katso puhelimeesi tallennettuja kuvia rakkaimmistasi tai kuuntele musiikkia iPodin kautta. Tutkimusten mukaan tärkeiden ihmisten kuvien katselu kohottaa selvästi mielialaa.

Huonomminkin voisi olla

On paljon mukavampaa kyllästyä tohtorin odotushuoneessa istuskellessa kuin odottaa pelon sekaisin tuntein koetuloksia. Unelmista juttelu lounaspäivän ääressä on kivempaa kuin koti-ikävä kaukana työmatkalla. Ehkäpä kaupan toinen kassajono matelee jopa omaasi hitaammin?

Olenko minä tylsä?

Kyllästymme itse asiassa helposti sellaisten ihmisten seurassa, joita itse ikävystytämme. Muistuta itseäsi faktasta, kun seuraavaksi havaitset käyväsi puuduttavaa keskustelua jonkun kanssa. Jospa keksisit itse jotain repäisevää, tai sitten ei auta kuin vaihtaa seuraa!

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja