Twitterin jättänyt Stranger Things -tähti kiusaamisesta: "Minä en aio sietää sitä"

Millie Bobby Brown jäädytti Twitter-tilinsä jouduttuaan kiusaamisen kohteeksi. Hän otti kiusaamiseen kantaa kiitospuheessaan MTV Movie & TV Awards -gaalassa.

Näyttelijä Millie Bobby Brown jätti Twitterin viime viikolla, kun hänet liitettiin homofobisiin meemeihin. Brownin ottamia kuvia muokattiin sisältämään lainauksia, joissa käytettiin homoja loukkaavia termejä ja toivottiin fyysistä harmia LGBTQ-yhteisön edustajille. Todellisuudessa Brown on antanut tukensa esimerkiksi Gay and Lesbian Alliance Against Defamation -liikkeelle, joka taistelee seksuaalivähemmistöjen oikeuksien puolesta.

Brown vastaanotti MTV Movie & TV Awards -gaalassa parhaan televisioroolisuorituksen palkinnon. Hän ei päässyt paikalle polvivamman takia, mutta gaalassa esitettiin Brownin etukäteen nauhoittama kiitospuhe.

– Haluan teidän tietävän kuinka kiitollinen olen ihmisille, jotka tukevat minua. Tiedän, että monet nuoret katsovat tätä ja tämä kuuluu muistutuksena myös aikuisille. Minulle opetettiin, että jos ei ole mitään kilttiä sanottavaa, älä sano sitä, Brown sanoi puheessaan.

Useat 14-vuotiasta näyttelijää pilkanneet twiitit sisälsivät tunnisteen #TakeDownMillieBobbyBrown. Tunniste lähti liikkeelle ensimmäisen kerran viime marraskuussa ja nousi jälleen kesäkuun aikana pinnalle.

– Maailmassa ei kuuluisi olla sijaa kiusaamiselle, minä en aio sietää sitä, eikä teidänkään kuuluisi. Jos haluat muistutuksen siitä, kuinka arvokas olet ja nousta vihan yläpuolelle, laita minulle viestiä Instagram-tililläni, Brown kehotti.

Twitterin jättämisestä huolimatta Brown on yhä aktiivinen Instagramissa. Lisäksi hänellä on toinen Twitter-tili, jonka hän on luonut kiusaamisen ehkäisemiseksi.

Stranger Things oli isosti esillä gaalassa. Brownin voiton lisäksi sarja nappasi muun muassa parhaan televisiosarjan palkinnon. Vaikka Brown ei ollut paikalla, oli suosikkisarjan muut lapsitähdet Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlinFinn Wolfhard, Sadie Sink ja Noah Schnapp paikanpäällä.

Lähde: People

Lue myös:

    Uusimmat