Tv-sarjaa varten perustetusta The Monkees -yhtyeestä tuttu Peter Tork on kuollut

The Monkeesin Peter Tork on kuollut 0:45
Hollywoodin Walk of Famella muistetaan The Monkeesin Peter Torkia.

The Monkees -yhtyeen basisti ja kosketinsoittaja Peter Tork oli kuollessaan 77-vuotias. Hän sairasti harvinaista syöpää.

Tv-ruuduissa 1960-luvulla nähtyä The Monkees -televisiosarjaa varten perustetun The Monkees -yhtyeen basisti ja kosketinsoittaja Peter Tork on kuollut.

Aiheesta kerrotaan Torkin virallisella Facebook-sivulla ja muusikon sisko Anne Thorkelson on vahvistanut uutisen People-sivustolle ja useille muille medioille.

Torkin kuolinsyy ei ole tiedossa. Vuonna 2009 hänellä diagnosoitiin harvinainen syövän muoto, adenokystinen sylkirauhassyöpä, joka vaikutti miehen kieleen.

– Murtunein sydämin vahvistamme, että ystävämme, mentorimme, opettajamme ja upea sielu Peter Tork on poistunut tästä maailmasta, sanotaan Torkin perheen, ystävien ja kollegoiden allekirjoittamassa lausunnossa.

Torkin The Monkees -yhtyetoveri, kokoonpanon toinen nokkamies Micky Dolenz kirjoitti aiheesta Twitterissä.

– On vaikea löytää sanoja. Sydämeni on murtunut The Monkees -veljeni kuoleman vuoksi, Dolenz twiittasi.

Myös toinen The Monkeesin jäsen, Michael Nesmith, muisti Torkia sosiaalisessa mediassa.

– Peter Tork on osa minua. Hän tulee olemaan sitä ikuisesti, Nesmith kirjoittaa Facebookissa.


The Monkees perustettiin Los Angelesissa vuonna 1966 vuosina 1966–1968 tehtyä samannimistä televisiosarjaa varten. Yhtyeen aktiiviura jatkui vuoteen 1970 asti.

Peter Torkin, Michael Nesmithin ja Micky Dolenzin lisäksi yhtyeeseen kuului vuonna 2012 kuollut Davy Jones. Nesmithia ja Torkia lukuun ottamatta jäsenet olivat aluksi vain muusikoita esittäviä näyttelijöitä.

Lue myös:

    Uusimmat