Tuunaa kotisi pikkurahalla hehkeämmäksi

Alkaako vanha asunto kyllästyttää niin, että tekisi mieli myydä koko mörskä? Kokeile muutamaa tuunaustekniikkaa ennen kaupitteluoperaatioon ryhtymistä. Voi olla, että niiden jälkeen vanha koti ei tunnu enää tylsältä laisinkaan – tai ainakin talo näyttää houkuttelevalta mahdollisten ostajien silmissä.

Muuttaminen on aina työlästä puuhaa, mutta joskus tuntuu siltä, että olisi kuitenkin uuden kodin löytämisen aika. Jos myyminen vielä mietityttää, yritä ensin tuunata asuntosi viihtyisämmäksi.

Jos myyminen häilyy mielessä uudistusten jälkeenkin, et varmasti ole tehnyt työtä turhaan – saat luultavasti jopa paremman hinnan upeaksi muuttuneesta kodistasi.

Virkistä kylpyhuonetta

Kylpyhuone ja vessa ovat yleensä talon pienimmät tilat, mutta luonnollisista syistä niissä vietetään itse asiassa melko runsaasti aikaa. Vessa on myös juuri se huone, jonka vierailijat näkevät melkein aina. Kiinnitä siis huomiota sen viihtyisyyteen.

Remppaa kylpyhuone ja vessa uuteen uskoon maalaamalla seinät tai laittamalla uudet kaakelit. Säväytä tilaa entisestään lisäämällä sinne jokin hauskoja sisustusyksityiskohtia. Vaikka kyseessä on kylpyhuone voi sielläkin olla viherkasveja taikka sisustukseen tarkoitettu patsas.

Freesaa keittiötä

Kyökki on monen kodin sydän. Anna keittiöllesi tyylikäs ja käytännöllinen uusi ilme joka miellyttää koko perheen visuaalista silmää – tai tulevien ostajien.

Jos haluat päästä pienemmällä rahalla ja vaivalla, lähde rakentamaan tyylikästä kokonaisuutta pikkujutuilla: yhtenäisillä värivalinnoilla, uusilla kaapistonnupeilla ja lisäämällä tauluja seinille. Kiinnitä huomiota myös hyvään valaistukseen, joka saa esiin keittiösi parhaat puolet.

Kohenna kodin ilmettä maalaamalla

Kotisi seinien maalaaminen on varmasti helpoin tapa kohentaa kotisi väljähtynyttä ilmettä. Jos kohennat ilmettä omaksi iloksesi testaa rohkeutesi rajoja – jos et pidäkään väristä, se on helppo maalata piiloon. Jos mielit myydä asuntosi, älä käytä kovin kirkkaita värejä.

Joka huonetta ei kuitenkaan ehkä kannata maalata aivan eri sävyillä – muuten kokonaisuus näyttää todella sekavalta. Jos myös mielit myöhemmin myydä asuntosi, pitäydy ennemmin vaaleissa väreissä. Kirkkaasti maalatut seinät voivat karkottaa ostajia.

Hanki uusi ulko-ovi

Oletko koskaan ajatellut, että ulko-ovi on yksi kotisi näkyvimmistä asioista? Hyviä – ja hyvännäköisiä – ulko-ovia saa melko edullisesti, ja vaikutus näyttävyyteen on melkoinen.

Lisäksi uusi ulko-ovi voi säästää lämpökuluissa ja se voi lisätä turvallisuutta. Jos uuden ulko-oven ostaminen ei houkuta, voit virkistää visuaalista näkymää maalaamalla sen.

Loihdi pihalle ulkokeittiö

Sisä- ja ulkotilojen erot ovat hälvenneet viime vuosina, etenkin kun kyseessä ovat keittiöt, patiot ja terassit. Vaikka kokkauskokonaisuus ulkona kuulostaa näin tammikuussa hurjalta, totuus on, että parhaimmillaan grillailut voi aloittaa heti säiden vähänkin lämmettyä keväiseksi.

Ulkotilaan sijoitettu keittiö voikin tarkoittaa vain hyvää grilliä ja mukavaa ruokailutilaa, jotka on sijoitettu katoksen alle. Talvisin tavarat voi kiikuttaa varastoon, josta ne kärrätään jälleen kevään tullen omille paikoilleen.

Inspiroiko asunnon myyminen stailatussa kuosissa? Katso Pientä pintaremonttia MTV3-kanavalta tiistaisin klo 20.00!

(MTV3)
Lähde: http://www.bhg.com/
Kuvat: Shutterstock, Colourbox, Ikea

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja