Tuuletus vai pesu? Hoida tyynyäsi oikein

Syksyn pimetessä on entistä tärkeämpää kiinnittää huomioita hyviin yöuniin. Kun pään alla on oikeanlainen tyyny, pitäisi sitä vielä muistaa huoltaakin oikein.

Kun oman pään alle parhaiten sopiva tyyny on löytynyt, kannattaa sen hoitoon myös panostaa. Tärkein tyynynhoitorutiineista on säännöllinen tuuletus, joka raikastaa tyynyn ja kuivattaa päästä yön aikana kuituihin kerääntyneen kosteuden.

– Talven edetessä miinusasteiden puolelle on tyyny hyvä viedä muiden petivaatteiden mukana säännöllisesti tuulettumaan pakkaseen. Näin vuoteessa viihtyvät pölypunkit saavat kyytiä lämpötilan laskiessa alle 15 pakkasasteen, Riikka Leskinen  JYSK:stä vinkkaa.

Jos pakkanen ei pauku, täytyy kutsumattomia petivieraita ja likaa vastaan taistella kuumalla vedellä. Leskinen muistuttaa, että päänalunen on muutenkin hyvä pestä vähintään puolen vuoden välein.

– Tyynyn voi hyvin pestä pesukoneessa. Kannattaa kuitenkin huomioida, että tyynyjen pesuun riittää hieman pienempi määrä pesuainetta. Rumpukuivaus tekee tyynyn täytteen koostumuksesta kuohkean, ja myös tasokuivaus on oiva vaihtoehto. Muista myös antaa tyynyn kuivua täysin, jotta sen kuituihin ei jää muhimaan kosteutta.

Pielus on tullut tiensä päähään silloin, kun sen muoto on litistynyt, eikä edes kunnon pöyhiminen palauta sitä. Tällöin tyyny on syytä laittaa hyvien yöunien varmistamiseksi suosiolla vaihtoon.

9:30

Lähde: JYSK

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja