Tuukka Rask puolustautui lippalakkikohun keskellä – suomalaista tukenut supertähti rajusta ulostulostaan: "En kadu sitä"

3:33
Uutisaamu 31. heinäkuuta: NHL:ssä viimeiset harjoitusottelut – Rinne ja Saros loistivat, Raskilla vaikeampi ilta.

NHL:n suomalaistähti Tuukka Rask on alleviivannut, ettei poliisilippiksen päässä pitäminen haastattelussa ollut kannanotto. 

Raskin hattuvalinnasta nousi kohu tiistai-iltana, kun hän piti Boston Police -lippalakkia NBC:n haastattelussa. Tämä nähtiin kantaaottavana tekona, sillä poliisiväkivalta on ollut Yhdysvalloissa tapetilla poliisien käsittelyssä kuolleen George Floydin kuoleman jälkeen.

Lisäksi Raskin seura Boston Bruins oli julkaissut hieman aiemmin tiedotteen, jossa se ilmaisi tukensa mustaihoiselle yhteisölle. 

– Se oli itse asiassa nauhoitettu haastattelu, vaikka he sanoivat sen olevan suora. Minä vain laitoin sen hatun päähäni aamulla. Se ei ollut kannanotto. Kunnioitan ehdottomasti sitä, mitä maailmassa tällä hetkellä tapahtuu, ja seison kaikkien kanssa rasismia vastaan. Se ei ollut kannanotto. Tarkoitukseni ei ollut loukata ketään. Joten se siitä, Rask summasi. 

Rask sai tukea myös joukkueensa sisältä, kun tähtihyökkääjä Brad Marchand kritisoi kuvan Raskin esiintymisestä jakanutta toimittajaa Matt Porteria. Marchand poisti kiroilua sisältäneen twiittinsä myöhemmin.  

– En poistanut twiittiä sen takia, että olisin katunut sitä. En vain halunnut kohdistaa huomiota (Porteriin). En siis kadu tapaa, jolla reagoin, vaan sitä, että annoin hänelle huomiota, jonka perässä hän oli. Seisomme Tuukan rinnalla joukkueena, ja se siitä, Marchand kommentoi.

– Tuukka sai hatun ystävältään ennen kuin joukkueen tiedote tuli julki. On ihan ok, että hän piti sitä päässään tukeakseen ystäväänsä. Tämä ei muuta sitä, että tuemme kaikki yhdessä rasisminvastaista työtä. Me kaikki olemme mukana siinä, myös Tuukka, Marchand päätti. 

Bruins aloittaa koronatauon jälkeiset tosipelit Suomen aikaa sunnuntai-iltana, kun se kohtaa Philadelphia Flyersin itäisen konferenssin sijoitusottelussa. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja