Mainos

Tutustu ja poimi parhaat ideat omaan unelmien keittiöön: keittiövinkit 2022!

Väriä, miellyttäviä mattapintoja, kekseliäitä kalusteratkaisuita ja veikeitä vetimiä, kurkistetaan mitä kuuluu keittiöön vuonna 2022! 

MAINOS 1 Temal

Persoonallisuutta

Trendeistä voi poimia piristystä sisustustyyliin, mutta unelmien keittiö syntyy omia tapoja, tarpeita ja toiveita kuunnellen. Rohkeus toteuttaa omia mieltymyksiä kannattaa, laadukkailla materiaaleilla voidaan toteuttaa ainutlaatuinen ja aikaa kestävä, sinun unelmiesi keittiö.

Personoi oma keittiösi toiminnallisuus edellä, vahvista tunnelmaa väreillä ja viimeistele yksityiskohdilla. Maanläheiset värit ja puumaiset pinnat ovat suosittuja ja sopivat pohjoiseen valoon.

Voit elävöittää tyyliä yllättävillä yksityiskohdilla ja soveltaa sinulle sopivaksi. Vetimissä, hanoissa tai välitilassa hehkuvat metallin sävyt tuovat ylellisyyden tuntua rauhallisiin luonnonväreihin. Vastaavasti kiiltopintainen marmori tai kivitaso saa kutsuvaa kodikkuutta puun sävyistä ja himmeistä kalusteväreistä.

Ultramatat keittiökalusteet

Hehkeät mattapintaiset värit tuovat keittiöön modernia kodikkuutta. Niiden samettisen tuntuinen pinta taittaa valoa kauniisti ja korostaa niin komeita kivipintoja kuin lempeitä laminaattitasojakin.

Ominaisuuksiltaan Temalin ultramattapintaiset Velvet-värit greige, musta ja vaaleanharmaa ovat näyttävä ja kestävä valinta keittiökalusteisiin.

Velvet-kalusteilla on erinomaiset antibakteeriset ominaisuudet, niiden kestävä pinta hylkii likaa ja kestää hyvin päivittäistä käyttöä. Helppohoitoiset Velvet-kalusteet täyttävät M1-päästöluokan vaatimukset.

Veikeä välitila

Harmoninen kokonaisuus syntyy pitäytymällä muutamissa tarkkaan harkituissa materiaaleissa. Työtasoa voi jatkaa ylä- ja alakaappien välitilaan täyskorkeana jatkumona. Välitilaan voit valita myös taustanoston, joka sitoo seinän ja tason värityksen yhtenäiseksi kokonaisuudeksi. Noston sopiva korkeus on n. 20–30 cm, jolloin se toimii roiskesuojana ja korostaa tyylikästä tasoa.  

Tasonosto sopii siistille kokkaajalle ja on parhaimmillaan kivitasoilla toteutettuna. Ronskisti roiskivalle suosittelemme täyskorkeaa materiaalia aina yläkaappien alareunaan asti. 

Väriä, väriä

Värit saapuvat keittiöön. Suosiossa ovat vihreän eri sävyt sekä pehmeän taitetut luonnonvärit puuterista pellavaan ja usvasta savuun. Muodikas väripari syntyy himmeiden luonnonsävyisten kalusteiden ja metallihohtoisten vetimien yhdistelmällä, joissa hohtaa hopean, messingin tai harjatun kullan sävy.

Pohdi omaa värimaailmaasi, missä sävyissä viihdyt ja tunnet olosi kotoisaksi. Mieti myös tottumuksiasi, oletko siisti kokkaaja vai boheemi ruuanlaittaja. Vaaleat ja luonnolliset tasovärit ovat usein armeliaita rönsyilevälle murustelijalle, mustassa tasossa taas rippeet erottuvat ja vaativat käytön jälkeistä pyyhintää. Vastaavasti maalatuissa ovipinnoissa sormenjäljet voivat näkyä herkemmin kuin eläväpintaisissa puupinnoissa. 

Temalin vakiokalustevärit:

  • Valkoinen, vaalea tammi, musta puu, korkeakiiltoinen valkoinen
  • Mattapintaiset Velvet-värit musta, vaaleanharmaa, greige
  • Maalatut kalustevärit: puhdas valkoinen, kylmä valkoinen, kitti, puuteri, pellava, suklaa, savi, vaalea usva, tumma savu, antrasiitti, vanha sininen, naava, musta

Voit myös valita oman kalustevärin NCS-värikartan 1950 väristä!

Salaisuus tason alla

Avokeittiöiden myötä saarekkeet ja niemekkeet ovat 2020-luvun keittiöiden ikisuosikki. Saareke on irrallinen ”saarimainen” taso- ja kalustekokonaisuus ja niemeke on vastaava, mutta kiinni seinässä tai muissa kalusteissa. Saareke tai niemeke, kaksipuolisena se tarjoaa paljon lisää säilytys- ja työskentelytilaa.

Temalin laajan syvyys- ja leveysmitoituksen avulla löytyy sopivat kalusteet kaiken kokoisiin keittiöihin. Valikoiman viidellä eri syvyysmitalla (40, 45, 50, 55 ja 60 cm) voidaan optimoida tilankäyttö ja toiminnallisuus myös saarekkeissa. Kun tason alle sijoitetaan kalusteita molemmin puolin, on näppärä kokata toisella puolella ja kattaa toiselta! 

Näyttävä saareke syntyy, kun taso, ovet, etusarjat ja sivuseinät valitaan samasta materiaalista. Komea saareke on usein keittiön keskipiste, joten siihen kannattaa panostaa.

MAINOS 7 Temal

Rajataan rohkeasti

Yhdistämällä toisiinsa sopivia väripareja syntyy uniikki keittiökokonaisuus.

Väripareilla voidaan myös rajata keittiötoimintoja tai kodin muita tiloja. Esimerkiksi maskuliinisen mustan ja vaalean puun yhdistelmä on näyttävä väripari, jossa eläväpintaiset värit korostavat toisiaan. Samojen materiaalien jatkuminen kodin muissa tiloissa luo tyylikkään kokonaisuuden koko kotiin.

Kuin kotona

Temalin keittiökalusteet valmistetaan samoista materiaaleista kuin kylpyhuonekalusteet, joten ne eivät käyttöä eikä kosteutta pelästy.

Tukevat rungot valmistetaan jykevästä (16 mm) kalustelevystä, jonka reunoihin kiinnitetään aina kalustetta suojaava ja ulkonäön viimeistelevä nauhoitus jo tehtaalla. Hyvän kosteuden kestokykynsä vuoksi Temalin keittiöt sopivat myös mökki- ja huvilakeittiöihin. Ne eivät vuoden aikojen lämpötilanvaihtelusta piittaa vaan säilyttävät alkuperäisen muotonsa ja värinsä kaudesta toiseen. 

MAINOS 9 Temal

Satsaa suunnitteluun

Luota ammattilaiseen ja anna meidän auttaa.

Varaa maksuton suunnitteluaika Sinun suunnittelijasi -palvelusta. Me olemme mukanasi keittiöprojektissasi alusta loppuun asti. Voit olla keittiösuunnittelijaasi tai asiakaspalveluumme yhteydessä koko projektin ajan, suunnittelu- ja tilausvaiheesta toimituksiin. Eikä tuki siihen lopu, kalusteillamme on 10 vuoden takuu.

Kotimainen Temal-keittiö:

  • Suunniteltu ja valmistettu Suomessa. Meillä on käytössämme parhaat materiaalit sekä laadukkaimmat osat ja komponentit, jotta voimme taata Sinulle sopivat keittiöratkaisut.
  • Mittavalikoima. Keittiön toiminnallisuus taataan laajan mittavalikoiman ansiosta: vakiokalusteita saa leveyksissä ja syvyyksissä 5–10 cm välein. Temalin 5 cm -konsepti toteutuu keittiökalusteiden leveyksissä sekä syvyyksissä 40, 45, 50, 55 ja 60 cm.
  • Kestävä. Keittiökalusteet valmistetaan kosteuden kestävistä materiaaleista ja kootaan pääosin käsin. Ne toimitetaan koottuina, jotta laatu voidaan taata tehtaalta kotiisi – meiltä Sinulle.
  • Suunnittelupalvelu. Temal&Partners Keittiökeskus tarjoaa henkilökohtaista palvelua, jossa suunnitellaan Sinun keittiösi, Sinun ehdoillasi.
  • Palvelutakuu. Voit olla keittiösuunnittelijaasi tai asiakaspalveluumme yhteydessä koko projektin ajan, suunnittelu- ja tilausvaiheesta toimituksiin. Me valmistamme – ja palvelemme.

Onnistunut keittiö, oli se pieni tai suuri, on aina tinkimätöntä muotoilua, kestäviä materiaaleja ja suunniteltu Sinua varten, suurella sydämellä!


Lue myös:

    Uusimmat