Tutkimus: Ylitöillä yllättävä vaikutus puolison terveyteen

Mitä pidempää päivää mies tekee töissä, sitä terveempi hänen vaimonsa on, väittää yhdysvaltalaistutkimus. Tosin vaimonkin kannattaa tutkimuksen mukaan käydä töissä!

Teksasin yliopiston tutkijat ovat huomanneet, että reilusti ylitöitä paiskivien miesten vaimot ovat keskimääräistä terveempiä. Tutkimuksen mukaan miehen lisätulot selittävät vaimojen paremman terveydentilan.

Myönteisiä terveysvaikutuksia ei kuitenkaan nähdä silloin, kun mies tekee pitkää työpäivää ja vaimo on joko kotona tai työskentelee hyvin vähän. Parhaat terveysvaikutukset nähdään silloin, kun pariskunnan molemmat osapuolet käyvät töissä.

Tutkimusta varten tohtori Sibyl Kleiner ja tohtori Eliza K. Pavalko Indianan yliopistosta tutkivat kolmea asiaa, joiden kautta tehdyt työtunnit saattoivat vaikuttaa terveyteen. Tarkastelun kohteena olivat työn tuomat mahdollisuudet, stressi sekä liikuntaan käytetty aika. Terveystilastot kerättiin, kun vastaajat täyttivät 40 vuotta, ja heidän puolisonsa työtuntimäärät kerättiin noin pari vuotta aiemmin.

Tutkimuksen mukaan tilanne kääntyy päälaelleen, jos nainen on puolisoista se, joka tekee paljon ylitöitä.Tutkijoiden mukaan tätä voi selittää naisten ja miesten palkkaeroilla. Paljon ylitöitä tekevien naisten miehet eivät siis hyödy naisen talouteen tuomasta lisätulosta.

Sibyl Kleinerin mukaan paljon töitä tekevien naisten aviomiehillä on myös vähemmän aikaa liikunnalle kuin miehillä, joiden vaimot tekivät noin 40 tuntia töitä viikossa.

(MTV LIFESTYLE)

Lähde: Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat