Mainos

Tutkimus: tyhmä mies pettää ja uskoo jumalaan

Miehillä, jotka pettävät kumppaniaan, on alhaisempi älykkyysosamäärä kuin uskollisilla miehillä.

Daily Mail -lehti kertoo evoluutiopsykologi Satoshi Kanazawan tutkimuksesta, jonka mukaan ihmiset, jotka pystyvät omaksumaan uusia arvoja ja tapoja, ovat älyltään kehittyneempiä kuin vanhoihin tapoihin jämähtäneet. Älykkäät ihmiset ovat muita taipuvaisempiaomaksumaan sellaisia tapoja, jotka ovat evoluution kannalta uusia.

Esimerkkinä Kanazawa kertoo, että miehillä on ollut pitkään taipumus useampaan seksikumppaniin. Uskollisuus on siis evoluution kannalta uutta ja tyhmempi yksilö ei pysty omaksumaan uusia vaatimuksia uskollisuudesta.

– Teorian kertoo siis, että älykkäämmät miehet arvostavat ja ymmärtävät uskollisuutta paremmin kuin vähemmän älykkäät, kertoo Kanazawa Daily Mailille.

Teoria ei toimi naisten suhteen, sillä perinteisesti naiset ovat olleet uskollisia kumppaneilleen. Sen sijaan teoriaa voi soveltaa myös muun muassa ukonnollisuuteen ja jumaluskoon. Analysoidessa nuorten aikuisten älykkyysosamääriä ja arvoja saatiin seuraavanlaisia tuloksia. Niillä henkilöillä, jotka kertoivat etteivät ole laisinkaan uskonnollisia, älykkyysosamäärä oli keskimäärin 103, kun puolestaan niillä, jotka kertoivat olevansa erittäin uskonnollisia, älykkyysosamäärä oli vain keskimäärin 97.

Niillä nuorilla, jotka määrittelivät ajatuksensa liberaaleiksi, älykkyysosamäärä nousi keskimäärin 106:een ja konservatiivisilla se jäi puolestaan 95:een. Kanazawan mukaan siis älykkäämmät henkilöt ovat avoimempia uusille ideoille.

Kanazawan tutkimus julkaistiin Social Psychology Quarterly -julkaisussa ja siitä uutisoi Daily Mail.


Teksti: MTV3/Helmi

Kuva: Shutterstock

Lähde: Daily Mail

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.