Tutkimus: Tämä yleinen tapa vaikeuttaa laihduttamista

Asetatko laihdutustavoitteeksesi tarkan kilomäärän? Uuden tutkimuksen mukaa täsmällisen kilomäärän sijaan itselleen kannattaa asettaa joustavampi painonpudotustavoite, Daily Mail uutisoi.

Sen sijaan että haluaisit syksyyn mennessä pudottaa tasan kaksi kiloa, 1-3 kilon tavoite voi olla parempi valinta. Journal of Consumer Researchissa esitelty tutkimus nimittäin paljastaa, että painonpudotuksessa kunnianhimoinen mutta joustava asenne on valttia. Ihmiset pääsevät parempiin tuloksiin, kun he asettavat itselleen täsmällisen kilomäärän sijaan joustavamman painonopudotustavoitteen.

Tutkimus toteutettiin jakamalla laihduttajat kahteen ryhmään. Toinen ryhmä asetti painonpudotustavoitteekseen tarkan kilomäärän kun taas toisen ryhmän kilotavoite ei ollut yhtä täsmällinen. Ryhmäläiset pudottivat painoa saman verran, mutta onnistumisessa oli silti eroja. Joustavammin painonpudotukseen suhtautuneet jatkoivat nimittäin dieettiä laihdutusoperaation jälkeenkin.

– Ihmiset saavuttavat tavoitteensa useammin, kun he asettavat itselleen joustavan painonpudotustavoitteen tarkan kilomäärän sijaan. Saavutuksen tunne on suurempi, kun painonpudotustavoite on sekä tavoitettava että haastava. Tämä saa laihduttajat jatkamaan projektia jatkossakin, tutkimuksen toteuttajat Maura L.Scott ja Stephen M.Nowlis toteavat.

Laihduttaminen numeroina:

34 prosenttia ihmisistä lihoo 1-2 kiloa kesäloman aikana

75 prosenttia ihmisistä on "tunnesyöppöjä"

Naiset ajattelevat painoaan ja laihduttamista keskimäärin 21 minuuttia päivässä

Miehet ajattelevat painoaan ja laihduttamista keskimäärin 18 minuuttia päivässä

Viidennes briteistä käyttää puhelimessaan sovellusta, joka laskee kalorit puolestasi

Suurin sysäys painonpudotukselle on kumppanin pitäminen tyytyväisenä

Lisää painonpudotuksesta Suurin pudottaja -ohjelmassa

Lue myös:

AVA, Maarit Rasi

Lähde:Daily Mail

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja