Tutkimus: Tämä viinin ainesosa suojaa ylipainoisia sairauksilta?

Ensimmäisissä viiniä koskevissa kliinisissä tutkimuksissa havaittiin, että viinistä löytyvä kasviyhdiste resveratol oli puhdistetussa muodossa erittäin hyödyllinen verenpaineen alentamisen ja lihavien mieshenkilöiden terveysongelmien kitkemisessä.

Alankomaissa toteutettu tutkimus paljasti, että 150 milligrammaa resveratolia päivässä kuukauden ajan nauttineet ylipainoiset koehenkilöt vaikuttivat siltä, että he olisivat joko olleet onnistuneella dieetillä tai harrastaneet rutkasti kestävyysharjoittelua – vaikka mitään sellaista ei ollut tapahtunut. Tässä vaiheessa lienee parasta sanoa, että saadakseen 150 grammaa resveratolia tulisi tyhjentää noin sata lasillista pinaviiniä.

Ilman ruokavalion tai liikuntatottumusten muutoksia saavutetuissa tuloksissa todella huomattiin, että kehon tulehdukset vähenivät, maksassa olevan rasvan määrä väheni, ja epäterveellisen rasvan pitoisuudet elimistössä laskivat.

Loistavat mahdollisuudet jatkoon

Koehenkilöiden aineenvaihduntaa tarkkailtuaan tutkijat huomasivat, että miesten kehot toimivat kuin urheilijoilla. Ainoa outo asia tutkimuksessa oli, etteivät miesten painot osoittaneet tippumisen merkkejä lainkaan.

Tästä voidaan päätellä, että resveratolilla on edessään mahdollisen loistava tulevaisuus ylipainoisten ihmisten sairauksia – esimerkiksi kakkostyypin diabetesta, korkeaa verenpainetta, sydänongelmia ja tiettyjä syöpiä – ehkäisevänä tekijänä. Lisää tutkimuksia aineen vaikutuksista kuitenkin tarvitaan.

Tutkimus tehtiin 11 ylipainoiselle mutta muutoin terveelle miehelle, ja sen kesto oli yhteensä 30 päivää.

(MTV3)

Lähde: Latimes.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja