Tutkimus: Näin merkittävästi alkoholi vaikuttaa muistiisi

Brittitutkimus paljastaa, että kahden alkoholijuoman päivittäinen nauttiminen voi vauhdittaa ennenaikaisen vahingon syntymistä muistille jopa kuudella vuodella.

Tuoreen tutkimuksen mukaan alkoholi voi saada aikaan ennenaikaisia muistisairauksien oireita niillä keski-ikäisillä miehillä, jotka nauttivat enemmän kuin kaksi alkoholijuomaa päivässä.

Neurology-lehdessä julkaistun brittitutkimuksen mukaan heillä, jotka eivät alkoholia nauttineet lainkaan tai heillä, jotka joivat alle kaksi alkoholijuomaa päivässä, ei havaittu vastaavanlaisia eroja muistin tai muiden kognitiivisten toimintojen kohdalla.

Lontoon yliopiston tekemään tutkimukseen osallistui yli 5 000 keski-ikäistä miestä, joita haastateltiin heidän juomatavoistaan kolmesti kymmenen vuoden sisällä. Heille tehtiin tämän jälkeen erilaisia muistikokeita ja muita kognitiivisia testejä, kun miehet olivat keskimäärin 56-vuotiaita. Näitä testejä toistettiin kahdesti vielä seuraavan kymmenen vuoden aikana.

Tutkimusta johtaneen Severine Sabian mukaan tutkimustulokset viittaavat siihen, että runsas juominen voidaan yhdistää kognitiivisten toimintojen nopeutuneeseen rappeutumiseen. Niillä miehillä, jotka joivat kaksi alkoholijuomaa tai enemmän päivässä, huomattiin nimittäin merkittävintä heikentymistä muistissa ja aivojen toiminnoissa.

Tutkimukseen osallistui myös noin 2 000 naista, mutta heidän joukossaan ei ollut niin paljon alkoholin suurkuluttajia, että tuloksia olisi voitu analysoida sen tarkemmin.

(MTV LIFESTYLE)

Lähde: News.com.au

Lue myös:

    Uusimmat