Tutkimus: Kotiäidit masentuvat työssä käyviä äitejä herkemmin

Töissä käyvät äidit ja kotiäidit ovat pitkään käyneet kuumaa keskustelua siitä, kumpi vaihtoehto on parempi. Tuore tutkimus osoittaa, että työhönsä palaavat äidit voivat henkisesti paremmin. Aiheesta uutisoi Msn.com-sivusto.

Tuoreen kyselytutkimuksen mukaan kotiäidit masentuvat työssä käyviä äitejä useammin – yksinäisyys ja eristyneisyys muista aikuisista voi tuntua raskaalta ja jatkuva arjen pyörittäminen viedä mukanaan. Kyselyn mukaan moni myös pysyttelee koko päivän yöpuvussaan, mikä vetää omalta osaltaan mieltä matalaksi.

– Tulos ei yllätä minua ollenkaan, toteaa psykoterapeutti Robi Ludwig Msn.com-sivustolla. Useat tutkimukset ovat vihjanneet, että nainen on onnellisempi, kun hän pystyy yhdistämään työn ja perhe-elämän esimerkiksi osa-aikatyön avulla.

Ludwigin mukaan työssäkäynti pakottaa naisen pukeutumaan siistimmin ja olemaan yhteydessä muihin aikuisiin. Olitpa sitten kotiäiti tai työssä käyvä, ovat keskustelut muiden aikuisten kanssa ja omien kiinnostuksenkohteiden toteuttaminen elintärkeitä naisten henkisen hyvinvoinnin kannalta.

– Vaikka et menisikään töihin, hanki kiinnostava harrastus. Sen avulla voit kehittää itseäsi ja olla yhteydessä muihin ihmisiin, jotta elämäsi ei ole pelkkää lasten ja kodin hoitoa, Ludwig kehottaa.

Tutkimus oli osa yhdysvaltalaista terveydentilatutkimusta ja se toteutettiin puhelututkimuksena. Kyselyyn osallistui 60 000 iältään 18–64-vuotiasta naista.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja