Mainos

Tutkimus: Korkeampi voima rauhoittaa uskovaa, stressaa ateistia

Tutkimuksen mukaan jumalan ajatteleminen ei rauhoita ateistia.

Tutkimuksen mukaan virheiden tekemisen pelkoon liittyvää stressiä helpottaa jumalan ajatteleminen, kertoo livescience.com. Vaikutus on myönteinen vain uskonnollisilla ihmisillä.

Tutkijat mittasivat tutkittavien aivoaaltoja testissä, jossa nämä tekivät virheitä. Ne, jotka olivat etukäteen ajatelleen uskonnollisia ajatuksia esimerkiksi tutkijoiden kysymyksiin vastatessaan, reagoivat virheisiin muita vähemmän. Aktiivisuus väheni muun muassa virheiden huomioimiseen keskittyneellä aivoalueella.

Yllättäen ateistit reagoivat täysin päinvastaisella tavalla: heillä kyseisen aivoalueen aktiivisuustaso nousi uskonto- ja jumalaiheisten tehtävien jälkeen.

Tutkijat uskovat, että korkeampi voima antaa uskoville tapoja selittää maailmaa ja sen satunnaisia tapahtumia. Näin stressin tunne vähenee. Tutkimusta tehnyt Michael Inzlicht muistuttaa, että 85 prosentilla maailman väestöstä on jonkinlaisia uskonnollisia ajatuksia.

– Se saa meidät tutkijat havainnoimaan, miksi ihmisillä on näitä ajatuksia: millaista tarkoitusta, jos mitään, ne palvelevat, Inzlicht sanoo.

MTV3/Helmi

Lähde: Livescience.com

Kuva: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.