Tutkimus: Autismi yleistä myös aikuisilla

Yhdellä sadasta aikuisesta on autismi. Tila on kuusi kertaa yleisempi miehillä kuin naisilla, Huffington Post uutisoi.

NHS Information Centren tekemä tutkimus paljastaa, että yhdellä viidestäkymmenestä miehestä on autismi, kun taas vastaava luku naisilla on yksi kolmestasadasta. Autismilla on yhteys myös oppimishäiriöihin, sillä yksi kolmesta aikuisesta joilla on ongelmia oppimisessa, on myös autismi.

Tutkimukseen osallistui 7400 miestä ja naista. Ne, joiden vastaukset viittasivat autismiin, vastasivat vielä lisäkysymyksiin. Autismista tehtiin myös toinen tutkimus, johon otti osaa 300 oppimisvaikeuksista kärsivää. Kahden eri tutkimuksen mukaan 1,1 prosenttia aikuisista kärsii jonkin sortin autismista - luku on sama lasten keskuudessa.

Tutkimustulo on hämmästyttävä, sillä autismi on paljon aiempaa luultua yleisempää aikuisilla. Aiemmat tutkimukset ovat keskittyneet lasten autismiin ja aikuisten autismi on pysynyt tuntemattomampana. Tutkimustulos on otettu ilolla vastaan autismiin erikoistuneessa järjestössä The National Autistic Societyssä (NAS), joka on jo vuosia yrittänyt levittää tietoisuutta asiasta.

– Tutkimus osoittaa, että autismia on ollut keskuudessamme pitkän aikaa ja iso joukko aikuisista tarvitsisi palveluita ja yhteisöä taakseen. Tämä on ensimmäinen tutkimus, joka osoittaa, että autismia on samoissa määrin niin lapsilla kuin aikuisilla. Nyt kun tiedämme kuinka paljon autismista kärsiviä aikuisia Englannissa on, viranomaisten tulisi kartoittaa avun tarve ja suunnitella palveluita sen mukaan, NAS:n johtaja Mark Lever sanoo.

Lue myös:

MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja