Tutkijat väittävät: Tämä määrä kahvia vakava vaara terveydelle

Tuoreen tutkimuksen mukaan kahvin juomisella on riskinsä – ainakin alle 55-vuotiaille.

Kahvin juomisesta on jos jonkinlaista tutkimusta ja useat niistä puhuvat kahvin puolesta. Nyt asiantuntijat kuitenkin kehottavat varomaan liiallista kahvin lipittelyä – seurauksena voi nimittäin olla ennenaikainen kuolema.

Tutkijat varoittavat, että jo neljä kahvikupillista päivässä lisää riskiä kuolla nuorena. Tämä kuitenkin pätee vain alle 55-vuotiaisiin.

Amerikkalaistutkijat huomasivat, että 28 kahvikupillista viikossa lisää puolella ennenaikaisen kuoleman riskiä. Kattavassa tutkimuksessa tarkasteltiin 43 727 kahvinjuojaa, jotka olivat iältään 20–87 -vuotiaita.

Tutkijat epäilevät, että liiallinen kahvinkulutus vaikuttaa kehon aineenvaihduntaan pyyhkien pois kahvin tunnetut terveyshyödyt. 16 vuotta kestäneen tutkimuksen aikana 2 500 tutkittavista kuoli. Vajaa kolmannes kuolemista johtui sydän- ja valtimotaudeista. Osallistujat, jotka joivat enemmän kahvia, myös polttivat todennäköisemmin, ja heillä oli enemmän ongelmia sydämessä ja keuhkoissa.

Riski kuolla kaikista syistä nousi 56 prosentilla alle 55-vuotiailla, jotka joivat enemmän kuin 28 kuppia kahvia viikossa, kerrottiin Mayo Clinic Proceedings -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa. Tutkimuksesta ei selvinnyt, miksei riski koskenut yli 55-vuotiaita.

Tutkimus ei tiedä hyvää nuorille suomalaisille, sillä keskiverto suomalainen juo noin 4–5 kupillista kahvia päivässä. Viime vuonna julkaistussa jenkkitutkimuksessa neljän päivittäisen kahvikupillisen kerrottiin vähentävän riskiä sairastua suusyöpään ja aiemmin tänä vuonna julkaistiin tutkimus, jonka mukaan kolme kupillista kahvia päivässä pidentää elinikää.

(MTV3)

Lähde: Daily Mail


LUE MYÖS:

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja