Tutkija SDP:n valinnasta: "Kielii ehkä hienoisesta muutoksesta puolueen politiikassa"

SDP:n uudeksi puheenjohtajaksi valittu Lindtman: Tämä on ollut Suomen supervoima vaikeina aikoina 3:45
SDP:n uudeksi puheenjohtajaksi valittu Lindtman: Tämä on ollut Suomen supervoima vaikeina aikoina.

Helsingin yliopiston valtio-opin väitöskirjatutkija Theodora Helimäki näkee SDP:n puheenjohtajan Antti Lindtmanin puuttumisen puoluesihteerivalintaan merkkinä pienestä muutoksesta. 

Lindtman kertoi ennen puoluesihteerivalintaa kannattavansa kahta ehdokasta, jolloin kaksi muuta puoluesihteerin paikkaa tavoitellutta luopuivat kisasta.

– Ehkä se kielii tästä hienoisesta muutoksesta puolueen viestinnässä ja muutenkin politiikassa. Että uskalletaan vahvemmin tuoda henkilökohtaisia mielipiteitäkin esiin eikä aina mennä sen yleisen sovitun kautta, Helimäki arvioi.

Hänen mielestään on vielä vaikea ennakoida, millainen vaikutus tapauksella tulee olemaan esimerkiksi puolueen yhtenäisyydelle. Myös tulevilla teoilla on tässä suhteessa merkitystä.

Helimäki huomauttaa, että nyt on paremmin ymmärretty se, että esimerkiksi medialle sanotut tai netissä kirjoitetut asiat tullaan tuomaan vastaisuudessakin esille.

– Eli jos nähdään jonkinlaista puolueen sisäistä puolueellisuutta, siis johtajan puolesta, niin tietenkään se ei ole kovin hyvä signaali puolueen yhtenäisyyden kannalta.

 

 

Lue myös:

    Uusimmat