Turvapaikanhakijaperhe otettiin poliisin virheen takia kiinni ja vietiin kahdeksi päiväksi säilöön – poliisimiehelle sakkorangaistus

Päijät-Hämeen käräjäoikeus tuomitsi maanantaina poliisimiehen sakkorangaistukseen turvapaikanhakijaperheen perusteettoman kiinnioton ja säilöönottoyksikköön viemisen takia. Oikeuden mukaan poliisin huolimattomuudestaan tekemän virheen takia perhe menetti vapautensa yli kahdeksi vuorokaudeksi.

Tapaus sattui alkukeväällä vuonna 2017. Maahanmuuttovirasto oli hylännyt nelihenkisen afgaaniperheen hakemuksen oleskeluluvasta kansainvälisen suojelun perusteella. Perhe valitti päätöksestä hallinto-oikeuteen, missä asia oli vielä vireillä maaliskuussa 2017, kun heidät otettiin säilöön.

Oikeus katsoi, että vanhempi konstaapeli ei selvittänyt asiaa tarpeeksi hyvin, ja hänet tuomittiin tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta 30 päiväsakkoon.

– (Syytetty) oli syytteessä kuvatuin tavoin riittävästi asiaan perehtymättä määrännyt (perheen) kiinniotettavaksi ja säilöönpantavaksi, vaikka asiassa päätös ei riidattomasti ollut tapahtuma-aikaan täytäntöönpanokelpoinen, tuomiossa sanotaan.

Esimiehen syyte hylättiin. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja