Turhauttaako töissä? Nämä vinkit auttavat jaksamaan

Tuntuuko työnteko turhalta? Töissä vietetään keskimäärin noin 35-40 tuntia viikossa. Olisikin todella tärkeää tuntea työpaikalla jotain muutakin, kuin turhautumista.

On harmillista, jos ihmiset ovat työpaikalla vuodesta toiseen vain pelkän palkan takia. Erään Yhdysvaltalaisen tutkimuksen mukaan vain 31 prosenttia työntekijöistä pitivät työtään merkityksellisenä. Nämä numerot kuitenkin nousisivat, jos työnantajat sekä työntekijät puhaltaisivat yhteen hiileen.

Kannattaa yrittää löytää työn tekemisestä jotain hyviä puolia. Ovatpa ne sitten vaihtelevat työtehtävät, upeat työkaverit tai kahviautomaatista saatava kupponen kaakaota.

Pohdi työsi merkitystä

Töitä tehdessä saattaa joskus tuntua siltä, että sillä ei ole mitään merkitystä kenellekään. Yritä kuitenkin pitää mielessä, että jollekin tämä samainen asia saattaa olla yksi elämän tärkeimmistä asioista. Kahvilassa työskennellessä saattaa esimerkiksi miettiä, että keneen tämä kyseinen kahvikuppi todella vaikuttaa. Usein kahvilaan kuitenkin tullaan viettämään aikaa ystävien kanssa ja usein ne ovat yksiä päivän parhaimmista hetkistä.

Oppiminen

Työnteko sujuu nopeammin, jos oppii jotain uutta. Yritäkin löytää työpaikalta mahdollisuuksia uusien asioiden oppimisen edistämiseen. Käy esimerkiksi kursseilla tai kehitä itse jotain uutta tekemistä.

Saavutukset

Saavutukset lisäävät työntekijän itsevarmuutta sekä työtyytyväisyyttä. Oletko saanut kehuja esimerkiksi hyvin hoidetusta asiakastapaamisesta? Työnteko sujuu paremmin, jos tuntee saavuttavansa jotain.

Asema

Uudet tuttavat kysyvät usein ensimmäisenä työpaikkaan liittyvän kysymyksen. Tunnettu sai muutoin asemaltaan hyvä työpaikka lisää työntekijässä merkityksellisyyden tunnetta.

Auktoriteetti

Työ tunnetaan usein merkityksellisenä, jos työpaikalla voi käyttää jonkinlaista valtaa. Kerro siis mielipiteesi ja yritä tehdä asioihin muutos.

Yhteenkuuluvuuden tunne

Merkityksellisyyden tunteen työpaikalla saa aikaiseksi myös hyvät suhteet työtovereiden kanssa. Työkavereista saattaa tulla jopa yksiä parhaimmista ystävistä. Yritä siis löytää työpaikalta samanhenkisiä ihmisä, sillä hyvien ystävien keskuudessa on helppo hymyillä.

Työnantaja

Työntekijälle on tärkeää, että hänen ideoitaan kuunnellaan ja hänen teollaan on yritykselle merkitystä. Työmotivaatio kohenee takuulla, jos työnantaja antaa työntekijälle hyvää palautetta ja ottaa hänet huomioon.

Itsenäisyys

Työn merkityksellisyys lisääntyy huomattavasti, jos työntekijän niskaan ei jatkuvasti hengitä. Itsenäisyys ja tietty vapaus päätöstenteossa lisäävät työtekijöiden innostuneisuutta. Usein ihmiset myös perustavat oman firman juuri sen takia, että saavat tehdä ratkaisuja itse.

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat