Turbokone vauhdittaa Kian uutuutta

Kia cee’d on valmistajalleen tärkeä malli Euroopassa. Vuonna 2012 esitelty mallisto saa piristystä muun muassa uuden moottorin ja vaihteiston myötä.

Automarkkinoilla korealaiset ovat paranteet tuotteitaan hurjaa vauhtia. Nyt Kia uudistaa Euroopan markkinoilla tärkeän cee’d-malliston, johon kuuluvat 5-ovinen cee'd, 3-ovinen pro_cee'd sekä farmari cee'd SW. Kaikkiaan cee'd-malleja myytiin Euroopassa viime vuonna 75 000 kappaletta.

Ulkonäöllisesti muutokset ovat varsin pieniä, mutta pinnan alla on tapahtunut sitäkin enemmän. Tärkein uudistus on vanhan vapaasti hengittävän 1,6-litraisen moottorin korvaaminen uudella kolmisylinterisellä 1,0-litraisella T-GDI-turbomoottorilla. Tämä on valmistajan ensimmäinen niin sanotun uuden sukupolven moottori Euroopan markkinoilla. Moottorista tulee tarjolla 100 ja 120 hevosvoimaiset versiot, ja molempien huippuvääntö 172 Nm saavutetaan laajalla 1500-4000 minuuttikierroksen alueella.

1,6-litrainen CRDi-dieselmoottori on kokenut päivityksiä ja sen päästöt ovat aikaisempaa alhaisemmat. 110 hevosvoimaisen version hiilidioksidipäästöt start-stop-järjestelmän kanssa ovat vain 94 g/km. Tarjolla on myös tehokkaampi 136 hevosvoimainen versio samasta moottorista. Dieselin pariksi Kia tarjoaa omaa tuotantoa olevan täysin uuden 7-portaisen kaksoiskytkinvaihteiston, joka korvaa vanhentuneen 6-portaisen perinteisen automaatin.

cee’din mukavuutta on parannettu muun muassa äänieristystä parantamalla. Lisäksi tarjolla on uusia varusteita kuten 7-tuumaisella näytöllä varustettu viihdejärjestelmä, uusi liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä sekä kehittyneempi pysäköintiavustin. Uutena varustetasona mukaan tulee GT Line, joka noudattelee ulkonäöllisesti malliston urheilullisinta cee’d GT:tä. Myös nämä 204 hevosvoimainen GT-mallit uudistuvat samaan aikaan muun malliston kanssa.

Uudistunut cee’d esitellään Suomessa syyskuun alussa.

Lue myös:

    Uusimmat