Tupeeraa hiukset pikkujouluihin, lue vinkit!

Meikkitaiteilija Riia Koivisto vastaa joka viikko lukijoiden lähettämiin kysymyksiin kauneudenhoidosta. Tällä kertaa Riia kertoo muun muassa, miten hiukset tupeerataan ja, miten irtoripset kiinnitetään.

Mitä sinä haluaisit tietää ihonhoidosta, meikkauksesta tai hiuksista? Lähetä kysymyksesi Riialle !

Meikkisävyjen metsästystä

Hei! Minulla on tummat hiukset, hyvin vaalea iho ja siniset silmät. Millaiset meikkisävyt sopisivat minulle parhaiten?

Asiantuntija vastaa:

Vaaleaa hipiää ja sinisiä silmiäsi korostaa hyvin liilan, luumun, kanervan ja roosan sävyt. Nämä muodikkaat silmämeikki vivahteet nostavat omat sävysi kauniisti esille.

Säihkyripset

Ostin ihan tavalliset irtoripset, laitetaanko ripsiväriä niiden alle? Siis ennen kuin ne kiinnitetään liimalla? Kiitos!

Asiantuntija vastaa:

Tässä ohjeet irtoripsien kiinnitykseen:

Taivuta ensin omat, puhtaat ripset ja levitä niihin sitten ripsiväriä. Laita ripsiliimaa ohuesti irtoripsien nauhaosaan ja aseta ripset mahdollisimman lähelle omien ripsien tyveä. Paina hetki ja anna liiman kuivua. Tee Nivean mustalla Expert Eyelinerilla rajaus aivan ripsen tyveen ja ripsinauhan päälle. Levitä vielä maskaraa kevyesti irtoripsienkin päälle, jotta ne näyttävät samoilta kuin omat ripsesi.

Kun puhdistat irtoripset vanupuikolla ja silmämeikinpoisto aineella käytön jälkeen ja asetat ne omaan koteloon kaarevaan asentoon, voit käyttää samoja ripsiä monta kertaa.

Mukavaa pikkujouluaikaa sinulle!

Hiusten tupeerausta

Hei! Haluaisin tupeerata hiukseni niin, että se myös onnistuisi, kun yleensä siinä tupeeraamisessa en onnistu. Miten tupeeraisin, niin että hiukset eivät näyttäisi takkuisilta, tai että lakka paakkuuntuisi, mutta kuitenkin pitäisi tupeerauksen koko päivän? Kiitos!

Asiantuntija vastaa:

Tupeeraus tapahtuu näin: Ota hiuksista kamman levyisiä osioita ja nosta kutrit kohti kattoa. Liikuta piikkikampaa ylös ja alas, ilman että nostat sitä pois hiuksista välillä. Tupeeraa koko pää. Suihkuta hiuslakkaa tupeerattuihin osioihin ja tämän jälkeen silota hiusten pinta harjalla. Näin tupeerausta jää sopivasti antamaan tukea tyviosaan, mutta kun silotat pinnan harjalla, kampaus säilyy siistinä eikä tukka näytä takkuiselta. Viimeistele kampaus kiiltosuihkeella ja/tai vahalla ja suihkuta vielä lopuksi lakkaa kampauksen päälle. Valmis!

Kauniit kulmakarvat

Moikka! Olen 14-vuotias tyttö, enkä ole nyppinyt kulmakarvojani vielä, koska en tiedä minkälaiset kulmat minulle sopisivat. Minulla on aika paksut kulmakarvat ja ne ovat nyt myös jokseenkin erimuotoiset. Saisinko samalla kysyä hieman silmämeikkivinkkejä? Minulla on vihreänharmaat silmät, sekä minulla on vaaleat hiukset.

Asiantuntija vastaa:

Moikka. Sinun kannattaa varata aika kulmakarvojen nyppimiseen kosmetologilta, meikkaajalta tai kampaajalta. Ammattilainen näkee, millainen kulmien muoto sopii parhaiten kasvoihisi ja kulmista tulee varmasti symmetriset. Kannattaa aloittaa nyppiminen hissukseen ja poistaa ensin lähinnä hajakarvoja ja korostaa vaan vähän omaa kulmien muotoa. Hyvin kapeat kulmat eivät ole tällä hetkellä edes muodikkaat, joten suosittelen jättämään kulmiin sopivasti luonnollisuutta. Silmämeikki sävyiksi sinun kannattaa testata oliivinvihreää, vaaleaa kultaa ja vaniljan vivahdetta.

Vaalean tukan piristykseksi

Moi, miten vaaleaa ja pitkää tukkaa vois piristää? En haluaisi enää haisunäätä-tukkaa, eli tumma alle ja vaalea päällä. Mut jotain jännää ja helppoa. Vinkkejä?

Asiantuntija vastaa:

Kokeile raidoittaa vaaleat hiuksesi eri sävyisillä vaaleilla vivahteilla. Värit joiden vaaleusaste on lähellä toisiaan, mutta vivahteet ovat erilaisia, saavat tukkaan kivaa elävyyttä ja liikettä. Hunajaa, toffeeta, kylmän vaaleaa ja kirkasta ja kuparia piristykseksi, siinä esimerkiksi kiva yhdistelmä kylmiä ja lämpimiä sävyjä vaalean tukan raidoitukseksi. Varaa aika kampaajaltasi ja pyydä häntä suunnittelemaan juuri sinun väreihisi sopiva raidoitus.

Voiko toisen meikkejä lainata?

Sain ystävältä lahjaksi avatun ja vähän käytetyn ripsarin. Onko tämä minulle terveyshaitta? Kiitos vastauksesta!

Asiantuntija vastaa:

Meikit ovat henkilökohtaisia ja erityisesti ripsiväri. En siis missään tapauksessa suosittele käyttämään jo korkattua maskaraa. Silmätulehdus ei ole kiva kaveri, ja sellainen saattaa helposti tarttua toisen ihmisen ripsaria lainatessa.

MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja