Tuoretomaattikeitto

  • 5-7 kypsää tomaattia
  • 1 puna- tai keltasipuli
  • 2-4 valkosipulinkynttä
  • 5-7 dl tomaattimehua ja/tai kasvislientä
  • ripaus suolaa ja sokeria
  • mustapippuria myllystä
  • chiliä jauheena tai tuoreena
  • 2-4 rkl sitruunamehua
  • tuoretta basilikaa
  • lisäksi: pätkä kurkkua suikaleina tai raasteena
  • 1/2-1 keltainen paprika pieninä kuutioina
  • feta-, leipä- tai raejuustoa

Leikkaa tomaatit 2-4 osaan ja poista syinen kanta. Kuori sipuli ja paloittele se muutamaan osaan. Nosta tomaatit, sipulit, valkosipulit ja osa basilikasta monitoimikoneen kulhoon ja surauta ainekset hienoksi. Tai käytä sauvasekoitinta soseuttamiseen. Sekoita joukkoon liemi ja mausta keitto. Lisää kurkkusuikaleet ja paprikakuutiot. Anna keiton maustua kylmässä muutama tunti tai yön yli.

Tarkista maku. Ripottele pintaan basilikaa. Tarjoa juusto erikseen toisesta kulhosta. Jokainen voi ripotella sitä keittoonsa haluamansa määrän. Tarjoa keitto kylmänä (keittokulho jääpalakulhon päällä) hyvän leivän kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat