Tuore dokumentti Britney Spearsista järkyttää ympäri maailman – Justin Timberlakea vaaditaan vastuuseen: "Vain ällöttävää"

Britney Spearsin holhouksesta kertova dokumentti sai maailman tajuamaan laulajan karun tilanteen – tästä on kyse 9:33
Britney Spearsin holhouksesta kertova dokumentti sai maailman tajuamaan laulajan karun tilanteen – tästä on kyse

Britney Spearsin elämän kamppailuista kertova uusi dokumenttielokuva Framing Britney Spears on herättänyt runsaasti keskustelua maailmalla.

Helmikuun alussa ilmestynyt New York Timesin tuottama dokumentti Framing Britney Spears on herättänyt kohinaa maailmalla. Dokumentissa käydään läpi tällä hetkellä 39-vuotiaan yhdysvaltalaisen popikonin Britney Spearsin elämää valtavan julkisuuden keskellä, jonka myötä laulaja on käynyt läpi mielenterveysongelmia sekä joutunut isänsä Jamie Spearsin holhouksen alaisuuteen. 

Dokumentissa käsitellään myös Spearsin suhdetta vuosituhanteen vaihteessa suosiota niittäneen poikabändi NSYNCIN jäsenen Justin Timberlaken kanssa ja erityisesti suhteen dramaattista päätöstä. Spears ja Timberlake seurustelivat vuosien 1999-2002 välillä ja suhde päättyi huhuihin, joiden mukaan Spears olisi pettänyt Timberlakea. 

Timberlake itse löi bensaa liekkeihin vuonna 2002 julkaisemansa kappaleensa Cry Me A River musiikkivideolla, jota tähditti Spearsia muistuttava vaaleahiuksinen näyttelijä, joka toimi videolla Timberlaken selän takana hiiviskellen. Parin eron syitä ei ole kuitenkaan koskaan vahvistettu puoleen tai toiseen, eikä Timberlake itse kohdannut julkisia syytöksiä. 

Vuonna 2003 Spearsia haastatteli televisiotoimittaja Diane Sawyer, joka sai tuolloin 22-vuotiaan laulajan kyyneliin tiedustelleensa tältä parin eron syitä. 

– Rikoit hänen sydämensä, teit jotain mikä aiheutti hänelle niin paljon tuskaa, niin paljon kärsimystä. Mitä sinä teit? Sawyer tiedusteli Spearsilta haastattelussa, josta näytetään pätkä myös tuoreessa dokumentissa. 

Dokumentin julkaisun jälkeen Timberlake on kohdannut runsaasti arvostelua sosiaalisessa mediassa. Lukuisat Twitterin käyttäjät ovat esimerkiksi vaatineet laulajaa pyytämään anteeksi vuosien takaista käytöstään Spearsia kohtaan. Sen lisäksi, että Timberlake on joutunut kritiikin kohteeksi, on myös Spearsin kohtaama naisviha lukuisten elämässään olleiden miesten toimesta saanut osansa kommentoijien keskuudessa. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Median pahis sekä oikea pahis, Twitterissä kommentoidaan kuvaparilla, jossa kuvattuna ovat Spears ja Timberlake. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Katsoin eilen Framing Britney Spears -dokumentin ja ei löydy sanoja siihen, miten voi olla, että nuorelta naiselta kysytään haastattelussa "oletko neitsyt" ja Justin Timberlakelta haastattelussa "pääsitkö panemaan Britneytä", johon räkänaurun saattelemana "well yeah", radiojuontaja Alina Kangasluoma on kommentoinut Twitterissä naisviha-tunnisteen kera. 

– Hyvä luoja. Tapa, jolla tätä naista vainottiin, mustamaalattiin, metsästettiin. Kun häneltä kysyttiin, huoneessa täynnä toimittajia, että onko hän neitsyt... ällöttävää. Ja Timberlake. Vain ällöttävää, kanadalainen kirjailija-toimittaja Nicole Blades kommentoi. 

Spearsin ja Timberlaken ero on saanut dokumentissa paljon painoarvoa, mutta siinä keskitytään silti sitäkin enemmän siihen, kuinka Jamie Spears on toiminut tyttärensä laillisena holhoojana vuodesta 2008 lähtien. Holhoussuhteesta päätettiin sen jälkeen, kun Britney Spears sai julkisen hermoromahduksen vuonna 2007, jonka seurauksena hän ajeli päänsä kaljuksi ja hakkasi paparazzin auton sateenvarjolla. Varsinkin vuonna 2020 aiheesta kohistiin runsaasti, lähteiden mukaan Spears ei itse haluaisi, että hänen isänsä toimii hänen holhoojanaan, jolla on laajalle ulottuvat oikeudet tyttärensä elämässä. Holhoojana Jamie Spears muun muassa hallinnoi Britney Spearsin rahoja sekä sopii hänen töistään.

Britney Spearsin tapaus on herättänyt aktivismia FreeBritney-kampanjan muodossa ympäri maailman, sekä kansainväliset kuuluisuudet ovat niin ikään osoittaneet tukensa tähteä kohtaan. Dokumenttielokuvan julkaisun jälkeen aiheen ovat nostaneet esille sosiaalisessa mediassa muun muassa Sarah Jessica ParkerKhloé Kardashian sekä Miley Cyrus.

Britney Spears on tällä hetkellä keskellä oikeustaistelua, jolla hän pyrkii syrjäyttämään isänsä holhoojanaan toimimisesta. Viime vuonna oikeudessa kerrottiin muun muassa, että Spears pelkäisi isäänsä. Tapauksen seuraava käsittelypäivä on torstaina 11. helmikuuta. 

Lähteet: Page Six, CNN

Lue myös:

    Uusimmat