Tuomo Ruutu seurasi läheltä, miten Kaapo Kakko otti New Yorkin heti haltuunsa – huuma vain kasvoi kun nuori supertähti pääsi jäälle

"Hieno homma"– Kaapo Kakko kommentoi NHL-varaustaan 4:19
Videolla Kaapo Kakon kommentit heti NHL-varauksen jälkeen

Juhannuksena New York Rangersiin varattu Kaapo Kakko ihastutti heti uuden seuransa nuorten pelaajien leirillä.

18-vuotiaan Kakon ensimmäinen ammattilaiskausi oli huima. Kakko hurmasi viikosta toiseen SM-liigassa Turun Palloseuran paidassa ja ratkaisi Nuorten Leijonien MM-kullan vuoden vaihteessa Kanadassa.

Kakko päätti kautensa toiseen maailmanmestaruuteen miesten MM-kisoissa ja oli ajoittain häikäisevä, sekä osoitti pystyvänsä pelaamaan NHL-tasolla.

Kisojen jälkeen New Yorkissa perustettiin epävirallinen uskonto, jossa Kakko on Rangersin kannattajien vapahtaja ja pelastaja. Kakko -huuma olikin hurja jo ennen NHL:n varaustilaisuutta.

Nuorten pelaajien leirillä huuma vain kasvoi, sillä Kakko onnistui hyvin.

– Mikään ei ole muuttunut sitten MM-kisojen. Pelasi hyvin (leirillä), varsinkin kaiken viime aikaisen huomion ja matkustamisen jälkeen, Rangersin uusi kehitysvalmentaja Tuomo Ruutu kertoo hymyillen MTV Urheilulle.

Ruutu kertoo, että Kakko oli leirin kärkipäätä. Vaikka mielenkiinto Kakkoa kohtaan on ollut suurta, suhtautui nuori superlupaus siihen kypsästi.

– Hän ymmärtää, että se kuuluu asiaan, kun on pelannut tarpeeksi hyvin. Paradoksihan on se, ettei hän ole ulkojäillä veivannut tunteja, että saisi huomiota, ja juuri siksi sitä saa, Ruutu huomauttaa.

Ruutu pääsi leirillä seuraamaan monen lupauksen otteita. Hän kertoo keskustelleensa usean pelaajan kanssa, myös Kakon kanssa. Samalla hän pääsi tutustumaan Rangersin organisaatioon.

– Kun historialliseen Madison Square Gardeniin kävelee sisään, niin se tulevaisuuden tavoite pelata New York Rangersissä NHL:ää antaa pelaajille myös konkretiaa, Ruutu toteaa.

Kakosta odotetaan Rangersin johtavaa pelaajaa tuleviksi vuosiksi. Kakon kaltaisen pelaajan varaaminen onkin seuralle harvinaista herkkua.

Edellä mainitun uskonnon perustaminen on todennäköisesti vain esimakua Kakkoon kohdistuvista odotuksista.

– Kyllähän New Yorkissa näkee, että seuran fanit ja organisaatio ovat hänestä innoissaan. Ja on syytäkin olla. Ei tuollaisia pelaajia pääse ihan joka päivä varaamaan. Eikä Rangers ole kovin montaa kertaa päässyt noin korkealla varaamaan. Olisiko ollut jopa ihan ensimmäisiä kertoja, Ruutu toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat