Mainos

Tuomo Ruutu vahvistaa uuden pestinsä New York Rangersissa – työt jo alkaneet, tällaisesta roolista on kyse

Tuomo Ruutu on jo aloittanut uudessa työssään NHL-seura New York Rangersissa.

New York Post uutisoi viime viikolla, että Tuomo Ruutu olisi NHL-seuran New York Rangersin uusi kehitysvalmentaja Euroopassa.

– Kyllähän se asia on näin, Ruutu vahvistaa heti haastattelun alussa MTV Urheilulle.

36-vuotias Ruutu on palannut juuri New Yorkista nuorten pelaajien leiriltä, johon osallistui myös varaustilaisuuden toisella varausvuorolla varattu Kaapo Kakko.

– Opin tuntemaan organisaatiota ja kaikkia ihmisiä, jotka siellä toimivat. Ja tietenkin pääsin näkemään nuoria jätkiä, Ruutu kertoo tuntemuksiaan leiristä.

Ruutu toimi viime kaudella Nuorten Leijonien apuvalmentajana. Uusi pesti Rangersissa ei muuta hänen rooliaan maajoukkueessa, vaan hän jatkaa samassa asemassa.

Rangers otti ensimmäisen kerran yhteyttä muutama viikko ennen varaustilaisuutta. Uudessa roolissaan Ruutu seuraa eurooppalaisten varattujen pelaajien kehitystä ja vierailee myös Pohjois-Amerikassa. Hän tekee yhteistyötä pelaajan ja pelaajan ympärillä olevien ihmisten kanssa.

Ruutu tekee myös valmennustyötä varattujen pelaajien kanssa.

– Pyrin auttamaan pelillisissä ja kentän ulkopuolisissa asioissa. Kaikki tähtää siihen, että pelaaja on valmis maailman parhaaseen liigaan.

– Olen itse ollut niin etuoikeutetussa asemassa, kun minut varattiin. Minulla on ollut kotona kaksi kehitysvalmentajaa, viisi ja kahdeksan vuotta vanhemmat jääkiekkoa pelaavat veljet, ja silti on tuntunut monta kertaa, että olen ollut hukassa. Toivottavasti pystyn auttamaan nuoria pelaajia. Ja uskon, että pystyn. Loppupeleissä se on kuitenkin pelaaja itse, joka sinne NHL:ään itsensä valmistaa, Ruutu jatkaa.

Ruudun isoveli Jarkko Ruutu toimii vastaavan kaltaisessa roolissa toisessa NHL-seurassa, Columbus Blue Jacketsissa.

– Juttelemme totta kai jääkiekosta. Sitä on sparraillut koko elämänsä, mutta jokainen tekee ihan oman persoonansa kautta, mikä rooli ikinä onkaan, Tuomo Ruutu kertoo.

"Eivät taidemaalaritkaan lopeta"

Ruutu pelasi pelaajaurallaan 735 runkosarjaottelua NHL:ssä, tehoin 146+200=346. Hän edusti NHL:ssä kolmea eri seuraa ja voitti Leijonissa MM-kultaa, MM-hopeaa sekä kaksi MM- ja olympiapronssia.

Palkintokaapista löytyy myös Suomen mestaruus. Nyt, kun uusi pesti on varmistunut ja edellisestä ottelusta on kulunut jo muutama vuosi, on pakko varmistaa: onko Ruudun pelaajaura virallisesti ohi?

– Ei se ole. Eivät taidemaalaritkaan lopeta maalaamista. Olen jääkiekkoilija, Ruutu vastaa hymyillen.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja