Supertähti ja Kaapo Kakko olivat enemmän kuin Rangersin NHL-pomot uskalsivat toivoa – "Kaikki loksahti paikoilleen"

"Hieno homma"– Kaapo Kakko kommentoi NHL-varaustaan 4:19
Videolla Kaapo Kakon mietteitä NHL-varauksensa jälkeen.

New York Rangers on noussut kesän aikana reilulla erolla pudotuspelien ulkopuolelle jääneestä joukkueesta yhdeksi ensi kauden mielenkiintoisimmista pelaajaryhmistä. Suurimpina syinä tähän ovat kakkosvaraus Kaapo Kakko ja supertähti Artemi Panarin.

New York Rangers on vahvistunut alkukesän aikana huomattavasti. Ensin Rangers naarasi Winnipeg Jetsin tähtipuolustajan Jacob Trouban pelaajakaupassa riveihinsä. NHL:n varaustilaisuudessa Rangers varasi suomalaisen huippulupauksen Kaapo Kakon, jonka povataan nousevan nopeasti joukkueen tähtipelaajaksi. Trouban ja Kakon lisäksi venäläistähti Artemi Panarin solmi jättisopimuksen Rangersin kanssa.

– Sitä toivoo, että osa tällaisista asioista tapahtuisi. Toivot, että saat naarattua vapaita agentteja, vahvistat puolustustasi pelaajakaupoilla ja voitat draft-loton. Siinä pitää olla myös onnekas, Rangersin GM Jeff Gorton hehkuttaa NHL:n sivuilla.

Artemi Panarin oli yksi vapaiden pelaajamarkkinoiden jahdatuimpia pelaajia, mutta NHL:ssä 322 ottelussa 320 tehopistettä takonut hyökkääjä päätyi New Yorkiin seitsemän vuoden mittaisella sopimuksella. Panarin on täydellinen palanen Rangersin hyökkäykseen.

– Hän putosi suoraan meidän suunnitelmiimme. Kaikki loksahti paikoilleen, seuran puheenjohtaja John Davidson kehuu.

– Tämä on iso päivä meille, kun saimme Panarinin, mutta meidän on aloitettava muutaman päivän kuluessa pohtimaan seuraavaa siirtoamme, GM Gorton jatkaa.

Viime kaudella NHL:n pudotuspelien ulkopuolelle selvällä marginaalilla jäänyt Rangers on kesän aikana nostanut profiiliaan valtavasti. Trouban, Kakon, Panarinin ja muiden nuorten lupausten mukaantulon myötä joukkue on noussut yhdeksi ensi kauden mielenkiintoisimmista ryhmistä. Puheenjohtaja Davidson painottaa kuitenkin, että menestys ei tule hetkessä.

– On todella vaikeaa voittaa tätä liigaa. Kun laitat kaikki palaset yhteen, jotkut loksahtavat paikoilleen nopeammin kuin muut. Meillä on hyvin nuoruutta. Haluamme Artemin olevan osa tätä, ja kun nuoret pelaajat nousevat esiin, hän on vielä parhaassa kunnossa, Davidson toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat