Tuomas Holopainen 15 vuoden projektistaan: Monet luulivat vitsiksi

Ulkomaalaisilla lehdillä on ollut vaikeuksia ymmärtää Tuomas Holopaisen soololevyn ideaa.

Nightwish-muusikko Tuomas Holopainen julkaisi tänään Walt Disney -maailmaan sijoittuvan sooloalbuminsa The Life And Times Of Scrooge, joka on ikään kuin soundtrack Don Rosan samannimisestä sarjakuvakirjasta. Suomeksi kirja on julkaistu nimellä Roope Ankan elämä ja teot.

Kyseessä ei todellakaan ole nopea projekti, sillä Holopainen on suunnitellut levyä 15 vuotta. Vuonna 2010 hän tapasi legendaarisen Ankka-piirtäjän Don Rosan Suomessa fanitapahtumassa.

– Silloin kerroin hänelle ensimmäistä kertaa ideastani. Eihän hän ottanut sitä tosissaan, enkä toisaalta ihmettele, Holopainen muistelee.

Kaksi vuotta myöhemmin Holopainen lähetti Rosalle sähköpostia ja kertoi, että projekti on tosiaan toteutumassa. Samalla hän kysyi, haluaisiko Rosa piirtää levyn kansikuvan.

– Hän vastasi heti, että voi yrittää, vaikkei ole piirtänyt mitään uutta seitsemään vuoteen. Hän jopa kysyi, olenko varma etten halua pyytää jotain "oikeaa taiteilijaa", lapsesta asti Don Rosaa suuresti ihaillut Holopainen naurahtaa.

Hän tiedostaa, että ajatus sarjakuvakirjan soundtrackista voi monen mielestä kuulostaa erikoiselta. Suomessa idea on kuitenkin hänen mielestään sisäistetty huomattavasti paremmin kuin monissa muissa maissa.

– Suomessa levy on ymmärretty alusta asti, sillä täällä on niin vahva Ankka-kulttuuri. Mutta yritäpä selittää amerikkalaisille tai saksalaisille hevilehdille, mistä on kyse. Monet ovat luulleet tätä vitsiksi, Holopainen kertoo.

The Life And Times Of Scrooge -levyltä on julkaistu ensimmäinen single ja musiikkivideo A Lifetime of Adventure, jolla vierailee laulaja Johanna Kurkela.

Lue myös:

    Uusimmat