Tunnetko jo Black Fridayn? Tänä perjantaina voi tehdä edullisia verkko-ostoksia

Black Friday on perinteisesti aloittanut Yhdysvaltojen jouluostoskauden mojovin alennuksin. Myös suomalaiset ovat päässeet amerikkalaisten alennuksiin käsiksi nettikaupan kautta, mutta tänä vuonna edullisia verkko-ostoksia tarjoavat myös jotkut suomalaiskaupat.

Suomalaiset ovat tottuneet odottamaan alennuksia vasta joulun jälkeen, mutta nyt alennusten makuun pääsee jo marraskuun lopussa, kun vietetään Black Fridayta. Suomeen Black Friday on rantautunut nimenomaan verkkokauppojen tuomana.

– Vaikka se ei täällä vielä kivijalkaliikkeissä näy, nettikaupoissa se on ollut yksi vuoden vilkkaimmista verkkoshoppailupäivistä myös Suomessa, kertoo Olli Luukkonen, toinen alennuskoodeja.fi -sivuston ylläpitäjistä.

Suomessa musta perjantai tarkoittaa hurjia yhden päivän alennuksia verkkokaupoissa. Alennuspäivä on tuleva perjantai, eli 29. päivä marraskuuta. Tällöin alennuksia kannattaa kalastaa myös amerikkalaisista nettikaupoista. Kannattaa kuitenkin pitää mielessä aikaero, sillä parhaita tarjouksia joutuu mahdollisesti kärkkymään yöllä Suomen aikaa.

Suomessa alennuksia voi bongata esimerkiksi alennuskoodi.fi- sekä alennuskoodeja.fi-sivustoilta. Amerikkalaisten Black Friday:sta kertoo enemmän Black Friday -sivusto.

Verkkokauppojen joulumyynnin odotetaan kasvavan

Taantumassa kuluttaminen hidastuu, oletetaan. Näyttää kuitenkin siltä, että näin ei ole, sillä alustavien kuluttajakyselyjen mukaan ihmiset aikovat käyttää tänäkin vuonna enemmän rahaa jouluun kuin edellisenä vuonna. Kulutustrendi on ollut sama jo vuosikausia.

Erityisesti verkkokaupan odotetaan kasvavan. HUI-instituutin julkaiseman tutkimuksen mukaan kuluttajat käyttävät tänä vuonna ennätysmäärän rahaa nimenomaan verkko-ostoksiin. Jouluruuhkien välttäminen ja rauhallisen vertailun mahdollisuus alkavat vähitellen viedä joulushoppailussa voiton.

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat